KUVAT: Ysärifestareilla hillittömät jonot – "ihmiset olivat raivoissaan"

We Love 90’s -festivaalien ensimmäisen päivän järjestelyt saivat VIP-lipun hankkineet raivostumaan huonosta kohtelusta.

Helsingin Suvilahdessa juhlitaan tänä viikonloppuna 1990-luvun hittien tahtiin. Festivaalin ensimmäinen päivä perjantai oli loppuunmyyty ja paikalla oli noin 10 000 ihmistä.

Suosio tuli yllätyksenä myös järjestäjille, jotka eivät olleet osautua varautua yleisöryntäykseen. Festivaalikävijät närkästyivät pitkistä jonoista, alueen roskaisuudesta ja epäselvistä ohjeista.

Erityisen pettyneitä olivat VIP-vieraat, jotka joutuivat jonottamaan arvokkaita lippujaan jopa 1,5 tunnin ajan. Paikalla ollut MTV:n tuottaja kertoo VIP-jonojen olleen järkyttävän pitkät.

– Ihmiset olivat tosi raivoissaan. Ja raivoissaan nimenomaan siitä, että kalliimman lipun ostaneet joutuivat jonottamaan, tuottaja raportoi.

Pitkien lippujonojen takia monelta jäi suosikin esiintyminen näkemättä. Ysärifanit purkivat pettymystään tapahtuman Facebook-sivulla.

– Kuka keksi laittaa Aikakoneen Kattilahalliin? Olipa erittäin huono idea, ei toivoakaan päästä sisään, eräs harmittelee.

– Kaikki ruoka oli kylmää, osa ruuasta oli loppunut, mainostettu jatkobileet artisteilla ja kutsuvierailla aivan puuta heinää ja tästä " lystistä" vielä maksettiin, eräs VIP-lipun ostanut kirjoittaa.

Kattilahalli olikin ääriään myöten – ja ylikin – täynnä.

–Kattilahalliin ei mahtunut sisälle, ja jos olit sisällä, et todennäköisesti päässyt ulos. Ulkopuolellakin oli varmaan 10–20 metrin jono ihmisiä, ja järkkärit yrittivät työntää jengiä ulos hallista, MTV:n tuottaja kertoo.

Tilanne anniskelualueella ei ollut sen parempi. Juomaa sai jonottaa jopa kahdenkymmenen minuutin ajan.

– Jotkut valittivat alueen ulkopuolella jonoista. Heille sanottiin, että laittakaa järjestäjälle palautetta, mutta eivät ne vastaa pariin viikkoon.

Kuvat todistavat VIP-jonojen olleen mittavat.

Paikalla olleet kuvailevat tilannetta porttien ulkopuolella kaaokseksi.

– Jono oli ainakin tästä vielä tuplasti saman verran taaksepäin. Ja kopin toisella puolella oli toinen samanlainen jono. Siellä oli ehkä 3–4 työntekijää jakamassa rannekkeita ja tarkistamassa nimiä listoilta, MTV:n tuottaja kertoo.


Järjestäjä pahoittelee

Perjantaina We Love 90’s -lavoilla nähtiin muun muassa italialaistähti Alexia, Ruotsista kotoisin oleva Rednex ja E-Type. Suomalaisväriä 1990-luvun musiikkia ylistävään festariin toi muun muassa Waldo’s People

Tapahtuman suosio yllätti festivaalijärjestäjä Loud n’n Live Promotions Oy:n täysin.

– Sateen vuoksi myös valtaosa vieraista saapui samaan aikaan, mikä aiheutti poikkeuksellisen ruuhkan. Näin esimerkiksi useat VIP-lipun hankkineet joutuivat viettämään kohtuuttoman pitkiä aikoja jonossa, ja saamamme palautteen mukaan myös myöhästyivät kiinnostavilta keikoilta. Olemme tästä vilpittömästi pahoillamme, järjestäjä pahoittelee tiedotteessa.

MTV tavoitti festivaalin lehdistöpäällikkö Lasse Norreksen, joka ei halunnut kommentoida asiaa enempää. Muita festivaalin yhteyshenkilöitä MTV.fi ei tavoittanut lauantaina puhelimitse.

Perjantain kaaoksesta huolimatta ysäribileet jatkuvat Suvilahdessa vielä lauantaina. Festivaalijärjestäjä lupaa parantaa olosuhteita tälle päivälle.

– Vessakapasiteettia on lisätty eilisestä, jolloin sitä oli jo tuplamäärä suhteessa viranomaisohjeistukseen.

– Lisäksi olemme huomioineet myös saamamme palautteen maassa olevien roskien määrästä ja vastaamme siihen parantamalla järjestelyitä tämän osalta, tiedotteessa luvataan.

Lue myös:

    Uusimmat