Mainos

KUVAT: Tiistaina salamoi ja tulipaloja syttyi – huomenna välipäivä ukkosissa

Ukkonen on aiheuttanut rakennus- ja maastopaloja, sähkökatkoja ja saanut puita kaatumaan eri puolilla maata tänään tiistaina.

Suurin vesivahinko sattui Jyväskylässä Palokan Prismassa, jossa myynti jouduttiin hetkeksi lopettamaan lattialle tulvineen veden vuoksi.

Esimerkiksi Pornaisissa Uudellamaalla paloi suuri navetta, kun oletettavasti salama oli iskenyt siihen. Navetan omistaja arvioi alustavasti pelastuslaitokselle, että palosta aiheutui miljoonavahingot. Tuusulassa puolestaan talo syttyi tuleen, kun salama osui katon ilmanvaihtoputkeen.

Maastopaloja syttyi ainakin Helsingissä, Lieksassa, Lohjalla, Salossa ja Merijärvellä. Kouvolassa salama iski kaksikerroksiseen omakotitaloon ja hajotti sähköpääkeskuksen.

Ukkosen aiheuttamia sähkövikoja on saatu korjattua päivän aikana. Itä-Suomessa Savon Voiman verkkoalueella oli illalla sähköttömiä asiakkaita vajaa 200, samoin Pohjois-Karjalan Sähköllä. Myös Elenialla ja Carunalla oli sähköttömiä asiakkaita vajaat 200 kummallakin.

Huominen keskiviikko on MTV Uutisten meteorologin Visa Salojärven mukaan ukkosissa välipäivä. Pieniä paikallisia ukkoskuuroja saattaa silti tulla.

Torstaista sen sijaan tulee seuraava kova ukkospäivä. Tuolloin Suomeen on saapumassa uusi ukkosrintama Ruotsista. Se liikkuu päivän aikana maamme yli lännestä itään ja tuo mukanaan voimakkaitakin ukkoskuuroja.

Katso kuvagalleria ukkospilvistä ja salamoista maanantaina ja tiistaina ja salamoiden aiheuttamista tulipaloista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.