Mainos

Kuvat: Teltat nousivat turvapaikanhakijoiden hätämajoitukseksi – nyt harkitaan jo niiden purkamista

Turussa jouduttiin turvautumaan eilen telttamajoitukseen, jottei osa turvapaikanhakijoista olisi joutunut nukkumaan taivasalla.

– Nukuin iltayhdeksästä aamukahdeksaan. Olin niin väsynyt. En ollut nukkunut kahteen tai kolmeen päivään, kertoo ISIS:in terroria pakoon lähtenyt irakilainen Salwan Ylen haastattelussa ensimmäistä Turun telttayötään.

Teltanrakennuspuuhiin osallistui Suomen Punaisen Ristin työntekijöiden lisäksi myös Turun Pansioon saapuneita turvapaikanhakijoita.

MTV Uutisten tietojen mukaan telttojen purkamista on kuitenkin harkittu jo tänään. Telttakylä on saanut valtavaa julkista huomiota Turussa. Teltoille olisi nykyisen turvapaikanhakijamäärän vuoksi kuitenkin tarvetta.

Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Jaana Vuorio arvioi eilen Kymmenen uutisissa, että uusia vastaanottokeskuksia tarvitaan nykyisellä vauhdilla kolme joka viikko.

– Hakijamäärä on niin korkealla ja vauhti on niin kova. Turussa avattiin eilen telttakylä, tämä on hyvin poikkeuksellista, tämä meno jatkuu, jos päätöksiä ei tehdä nopeasti, Vuorio kertoi.

Katso oheinen haastattelu kokonaan tästä.

Turvapaikanhakijoiden majoitusongelmista Turussa lisää illan Kymmenen uutisissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.