Mainos

Turvapaikanhakijoita kyyditään nyt bussikyydeillä Helsinkiin – “Miksi en voi mennä sukulaisten luo?”

Ensimmäiset turvapaikanhakijoiden kyydittämiset ovat alkaneet tänään auenneesta Tornion järjestelykeskuksesta.

Suomeen saapuneita ja Torniossa tänään rekisteröityjä tulijoita kuljetaan nyt Etelä-Suomeen Vihdin ja Espoon vastaanottokeskuksiin.

– Tällä hetkellä ainoat vapaat paikat on Uudenmaan alueella ja sinne meiltä lähtee nyt tänään täältä Torniosta sitten useita linja-autollisia henkilöitä, Maahanmuuttoviraston apulaisjohtaja Antti Jäppinen kertoo MTV Uutisille.

Jäppisen mukaan tilan puute alkaa olla nyt kriittinen. 

– Vastaanottopaikkojen riittävyys on kyllä yksi erittäin suurta huolta aiheuttava asia. Lisää tilaa tarvittaisiin ja nopeasti, Jäppinen sanoo.

“Miksi Helsinkiin?”

Irakin pääkaupungista Bagdadista kotoisin oleva Ahmed Mahmood on ollut Suomessa nyt kolme yötä. Tänään hänet rekisteröitiin virallisesti turvapaikanhakijaksi uudessa Tornion järjestelykeskuksessa.

Mahmood haluaisi päästä parikymmenen kilometrin päähän Kemiin, sillä hänellä on sukulaisia siellä.

– Haluan pysyä täällä, koska setäni ja serkkuni ovat täällä. Viranomaiset kertoivat kuitenkin, että joudun Helsinkiin Etelä-Suomeen.

Irakista Suomeen saapunut Mahmood kertoo opiskelleensa kotimaassaan biologiaa yliopistossa. Hän ei voinnut kuitenkaan enää jatkaa opintojaan siellä rauhattoman tilanteen takia.

Suomeen Mahmood halusi koska on kuullut, että täällä on rauhallista ja kaunista. Helsinkiin hän ei kuitenkaan nyt haluaisi.

– Kerro minulle miksi en voi mennä vain sukulaisteni luo tähän lähelle? Miksi Helsinkiin? Mahmood kysyy saamatta vastausta.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.