Kuvat: Skoda julkaisi uuden Superbin

Seuraava sukupolvi tuo tullessaan Skodan lippulaivamalliin lisää tilaa ja mukavuutta sekä uusia turvallisuutta parantavia apulaitteita. Valmistajan sanoin kyseessä on paras Skoda koskaan.

Auton mittasuhteet ovat muuttuneet ja nyt myös Superbissa hyödynnetään VW-konsernin useissa malleissa käytettävää modulaarista MQB-teknologiaa. Kokonaispituus on kasvanut 28 milliä, leveyttä on tullut 47 milliä lisää, ja edeltäjään verrattuna 80 millillä kasvanut akseliväli lupailee vähintäänkin riittäviä sisätiloja. Valmistajan mukaan takatilat ovat luokkansa parhaimmistoa. Myös tavaratila on kasvanut 30 litralla ollen nyt 625 litraa. Kasvaneista mitoista huolimatta auto on keventynyt parhaimmillaan 75 kiloa.

Uuden Superbin moottorivaihtoehdot ovat jopa 30 prosenttia aiempaa taloudellisempia. Uuden GreenLine-mallin kulutukseksi luvataan 3,7 l/100km, mikä vastaa 95 gramman hiilidioksidipäästöjä. Kaikkiaan tarjolle tulee viisi TSI-bensiinimoottoria tehoiltaan 92 kW - 206 kW (125 hv - 280 hv) ja kolme dieselvaihtoehtoa tehoiltaan 88 kW - 140 kW (120 hv - 190 hv). Lukuunottamatta pienintä bensiinimoottoria kaikki muut vaihtoehdot ovat saatavissa kaksoiskytkinvaihteistolla. Lisäksi neljän moottorin pariksi voi valita Haldexilla toteutetun nelivedon.

Autoon on tuotu useita lisää mukavuutta ja turvallisuutta tarjoava varusteita kuten adaptiivinen DCC-alusta, kolmialueinen ilmastointi, uusi viihdejärjestelmä, ruuhka-avustin ja adaptiivinen vakionopeudensäädin sekä kaista-avustin. Osa uusista varusteita kuuluu jo vakiovarusteluun, mutta myös lisävarustelistalla on entistä enemmän ruksattavaa.

Uusi Superb saadaan markkinoille tulevana kesänä.

Lue myös:

    Uusimmat