KUVAT: Roolit vaihtoon – näin lapset pukivat äitinsä!

Miltä oma asu näyttäisi, kun stailistina häärii pikkulapsi? Otimme selvää ja luovutimme vallan vaatekaapilla lapselle.

YLE:n Puoli seitsemän -ohjelman #Lapsistailaa -haaste innosti bloggaajia kokeilemaan, millaisia asukuvia lasten stailaamista vaatteista saa. Instagramissa julkaistujen kuvien perusteella näyttää siltä, että lapset suosivat väriä ja kimallusta. Yhdistelmät ovat yllättäviä, ennakkoluulottomia ja leikkisiä. Voisiko lapsen silmin katsomalla löytää uusia ideoita omaan pukeutumiseen?

Toimituksen tyylinäytteet

Toimituksen äiti-ihmiset, nuo mustissa neuleissa ja farkuissa viihtyvät naiset, antoivat lastensa valita vaatteet tällä viikolla. Katso, miten lapset perustelivat vaatevalintojaan ja mitä äidit asuista tuumasivat!

Stailisti: Alli, 4 v.

Päällä: Kuviolliset legginssit, värikäs, kuvioitu tunika

Stailistin kuvaus:Lapsi ei antanut mitään perusteluita valinnalle, luulen että valinta tehtiin värien ja kuosien perusteella. En olisi itse valinnut kyseistä yhdistelmää, en ole varma oliko kyseinen yläosa mekko vai paita. En olisi myöskään yhdistänyt kyseisiä legginsejä ja yläosaa, mutta sitten kyllä huomasin (ja muutkin huomasivat) että legginsien kuvio oli itseasiassa samaa kuin paidassa.

Stailattavan tunnelmat:Tuli sellainen fiilis, että pitäisi hankkia vaatekaappiin enemmän värejä ja kuoseja. Olen jo aiemmin kiinnittänyt huomiota, että meillä lasten vaatteet ovat ihanan värikkäitä, mutta oma vaatekaappi aika tylsä.

Stailistina: Isabella, 9 vuotta

Päällä: Kultalameesta tehty vekkihame, käärmekuvioinen paitapusero ja nyöritetyt nilkkurit.

Stailistin kuvaus: Äiti käyttää aina mustaa, joten halusin värejä. Ensin mietin sähkönsinistä paitaa ja kimaltavaa mustaa hametta. Käärmepaita ja kultahame sointuvat hyvin yhteen. En ole koskaan nähnyt äidillä tällaista asua, joten siksikin valitsin nämä.

Stailattavan tunnelmat: En olisi itse kehdannut lähteä töihin kultaisessa discohameessa ja käärmekuvioisessa paidassa, sillä ajattelin, että kaksi näyttävää vaatetta yhdessä on liikaa. Oikeastaan paita ja hame eivät kuitenkaan ole yhtenäisen värimaailman takia liian räväkät yhdessä. Jos olisi kesä, ja asun parina vaikkapa korolliset nahkasandaalit ja paljaat sääret, tämä olisi oikein jees kombo!

Stailisti: Jade, 3 vuotta

Päällä: Punainen paita, punainen neuletakki, vaaleat farkut ja beiget lenkkarit.

Stailistin kuvaus: Erityisesti punaista paitaa ja neuletta Jade perusteli sillä, että ne sopivat niin hyvin yhteen. Tummemmat farkut menivät vaihtoon, koska niissä oli matalampi vyötärö tai siis tytön mukaan ”nappi näkyy”, kun punainen paita on aika lyhyt edestä. Astetta ruskeammat kiilakorkokengät kokeiltiin, mutta ne olivat kuulemma väärän väriset. Lenkkarit sopivat farkkujen kanssa paremmin.

Stailattavan tunnelmat: Yllätyin hyvistä perusteluista, mutta en olisi itse valinnut enää punaista neuletakkia punaisen paidan kaveriksi. Tämän siitä saa, kun pukee lasta liian sävy sävyyn päiväkotiin. Eipä auta valittaa! (Tosin luojan kiitos tästä, sillä ennen neuletakin bongaamista punaisen paidan kaveriksi meinasi joutua vaaleanpunainen kauluspaita.)

Stailisti: Vincent, 8v

Päällä: Punainen mekko, sininen jakku, ruskeat nilkkurit, siniset "timantti"korvikset ja nyörikäsikoru

Stailistin kuvaus: Mekon poika valitsi sen vuoksi, että äiti käyttää aina vain mekkoja, punainen siksi koska se on stailistin oma lempiväri. Neuleita ja jakkuja hän mietti vähän kauemmin mutta sininen kuulemma sopii punaiseen joten siksi sininen jakku. Korut valittiin sen mukaan mitkä sopii vaatteiden väreihin. Siniset "timantti"korvikset sopii jakkuun, valintaan vaikutti myös se, että äiti käyttää niitä kuulemma harvoin. Käsikorussa oleva punainen pallero sopii punaiseen mekkoon. Kenkien kohdalla meinasi jalkaan ensin valikoitua harmaat krokokuvioiset avokkaat mutta ruskea nilkkuri vei voiton koska ruskea sopii kuulemma paremmin punaisen kanssa. Eli aikalailla nuori stailisti ajatteli värejä, mitkä hänen mielestä sopii yhteen.

Stailattavan tunnelmat: Käytän lähestulkoon ainoastaan mekkoja joten mekko oli varma valinta pojalta. Hyvä, siinä on aina kotoisa olo. Arvasin myös, että poika valitsee juuri tämän mekon, koska punainen on hänen lempivärinsä. Mustien, harmaiden, valkoisten, tummansinisten ja ruskeiden mekkojen joukossa on vain kolme punaista mekkoa ja poika kävi heti kiinni väreihin, tummia hän ei edes katsonut. Eli näköjään äiti saisi vähän enmmän irrotella väreillä. Itse en esimerkiksi olisi yhdistänyt sinistä jakkua, punaista mekkoa ja värikkäitä koruja, liian rohkeaa ja värikylläistä tällaiselle klassiselle pukeutujalle. 

Lue myös:

    Uusimmat