Kuvat: Ranuan touhukas jääkarhunpentu jaksaa riehua – herkuttelee porkkanoilla ja muikuilla

Päivä päivältä vahvistuva Ranuan eläinpuiston jääkarhunpentu nauttii elämästään valkoisilla hangilla. Veikeältä pennulta ei energiaa puutu.

– Tosi hyvää sille kuuluu! Pentu nauttii elämästä! Välillä se menee pesään päiväunille ja hetken torkahdettuaan se on taas valmis uuteen riehumiseen, Ranuan eläinpuiston intendentti Mari Heikkilä kertoo MTV Uutisille.

Suurimman osan päivästä pentu painiin emonsa kanssa. Se säntäilee ympäri aitausta ja odottaa sopivaa hetkeä, jolloin hyökätä äitinsä kimppuun.

Venus-emo ei kuitenkaan ole moksiskaan. Rautaisilla äidinhermoilla varustettu emo suhtautuu pennun toilailuihin hyvin tyynesti.

– Emolla on niin pitkä pinna, että se ei kyllä hermostu. Yhden kerran olen nähnyt, kun se otti pentua poskivilloista kiinni ja näytti pennulle, että ”rauhoitu vähän”, mutta kun pentu pääsi irti, sitten viiletettiin taas, Heikkilä nauraa.

Tällä viikolla neljä kuukautta täyttävä pentu on hellyttävä karvapallero. Porkkanoilla ja muikuilla herkuttelevasta jääkarhutaaperosta on kuitenkin hyvää vauhtia kasvamassa peto.

– Kun annoimme niille ison lihapalan, pentu raateli sitä kuin peto konsanaan. Kovasti se harjoittelee lihansyöjän otteita, Heikkilä kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat