KUVAT: Oscar De La Rentan luomukset edustavat vanhan ajan glamouria

Muotisuunnittelija Oscar De La Renta loi naisellisia ja ylellisiä vaatteita, jotka huokuvat amerikkalaista yläluokkaisuutta.

82 vuoden iässä menehtynyt Oscar De La Renta oli yksi 1900-luvun suurimmista suunnittelijoista, oikea  aikamme amerikkalaisen muodin grand old man.

Dominikaanisessa tasavallassa syntynyt  De La Renta opiskeli alunperin maalaustaidetta Espanjassa, kunnes löysi kutsumuksensa muodin parista.  Mentorikseen hän on nimennyt baskimaalaisen suunnittelijan Cristobal Balenciagan, jonka legendaarisessa ateljeessa nuori De La Renta työskenteli harjoittelijana. Balenciagan elegantit, 1950- ja 1960-luvun vaikutteet heijastuvatkin De La Rentan luomuksiin. 

De La Renta perusti omaa nimeään kantavan muotitalonsa vuonna 1965. Hän ehti uransa aikana työskennellä myös esimerkiksi Lanvinin ja Balmainin parissa.

Oscar De La Rentan suunnittelemia vaatteita esiteltiin Voguessa ensimmäisen kerran vuonna 1963.

De La Rentan luomukset ovat osa amerikkalaisen muodin historiaa.

De La Rentan vaatteet ovat naisellisia ja elegantteja, harkittuja ja hienostuneita, aristokraattisia amerikkalaisittain. Leningit löysivät paikkansa erityisesti punaiselta matolta, ja yhä asiakaskuntaan kuuluu sekä kuninkaallisia, filmitähtiä että poliitikkoja. Kuvaavaa on, että Michelle Obama edustaa usein juuri Oscar De La Rentan asuissa.

Naisellinen ja ylellinen kädenjälki toimii erityisesti hääpuvuissa. Oscar De La Rentan romanttiset pitsiluomukset ovat haluttuja hääpukuja – sellaista sovitteltiin esimerkiksi Sinkkuelämää -elokuvassa.  Viimeksi Oscar De La Rentan vihkiasu nähtiin Amal Alamuddinin yllä.

De La Rentan elegantti tyyli pysyi tunnistettavana, vaikka muoti ympärillä muuttui. Mallistoissa näkyy esimerkiksi pitsiä ja koristeluita, leveitä helmoja ja istuvia yläosia, taitavia leikkauksia, kukkakuoseja ja mustavalkoisen väriyhdistelmää. Asusteina De La Renta suosi esimerkiksi näyttäviä pukukoruja, korkokenkiä ja ballerinoja, helminauhoja, nutturakampauksia ja iltalaukkuja.

Viimeiseksi jäänyt kevät-kesä 2015 kokoelma huokuu De La Rentalle tyypillistä romantiikkaa. Heleitä luomuksia tullaan epäilemättä näkemään edustustilaisuuksissa kevään tullen.

Nähtäväksi jää, millaisena muotitalon linja tulee jatkumaan itse maestron poismenon jälkeen.

Osittainen lähde Wikipedia

Kuvat All Over Press, Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat