Onko tässä Suomen erikoisin vappuhuligaani? Edes poliisi ei uskaltanut lähestyä metsän asukasta: "Jos juoksee karkuun, se käy varmasti päälle"

Saarijärvellä Keski-Suomessa liikkui vapun alla hieman erikoisempi vappuhuligaani. Silminnäkijä todisti, kuinka poliisitkaan eivät uskaltaneet lähestyä reviiriään vartioinutta metsoa.

Luontovalokuvaaja Kimmo Kuisma oli kuvaamassa kodiksi tienvarteen asettunutta urosmetsoa, joka on vahtinut reviiriään soidinmenojen aikaan. Sattumalta myös vapunviettoa vahtinut poliisipartio saapui ihastelemaan metsoa.

– Metso on pyörinyt vapun ajan tässä tienvarressa Saarijärvellä. Olin kuvaamassa metsoa, ja poliisiauto sattui tulemaan paikalle, sillä hekin olivat ilmeisesti kuulleet metsosta. Poliisit saapuivat siihen ihmettelemään metsoa ja juttelivat kanssani. Eihän metsosta mitään haittaa sinänsä ole, siinä se pyörii ja paikalliset osaavat varoa sitä, Kuisma kertoo.

– Poliisit eivät menneet metson lähelle. Metso pitää noin 40 metrin matkaa tiestä omana alueenaan. Metso röyhistelee, pitää ääntä ja hyökkää kohti. Jos juokset sitä karkuun, se käy varmasti päälle. Se on semmoinen epeli.

Kuisma on myös päässyt lähietäisyydelle metson kanssa. Kuvausreissun aikana hän asettui varovasti kyykkyyn ja ojensi kätensä. Tuolloin metso asettui käsivarrelle.

– Se hyppäsi omalle käsivarrelleni, ei se pelkää ketään. Ei sitä metsoa uskaltanut paljon katsoa. Lopussa se sitten tökkäsi korvaan, Kuisma nauraa ikimuistoisesta hetkestä.

Luontokuvaaja arvelee, että metso poistuu reviiriltään noin viikon kuluessa, kun soidinaika on ohitse.

Katso myös video: Metso hyökkäsi pariskunnan kimppuun Rukalla

Metso hyökkäsi pariskunnan kimppuun Rukalla 1:29

Lue myös:

    Uusimmat