Mainos

Kuvat: Onko sinullakin kylmä? Kissoilla ainakin, ja ne löysivät ratkaisun

Viime päivien pakkaset ovat saaneet niin ihmiset kuin lemmikit värisemään kylmästä. Neuvokkaat kissat kuitenkin tietävät usein kotien lämpimimmät paikat, niin nytkin.

Viikonlopuksi on luvattu kovaa pakkasta koko maahan. MTV:n meteorologi Liisa Rintaniemen mukaan paikoin on luvassa jopa kireää pakkasta. Muun muassa tänään aamulla Pohjois-Karjalassa ylitettiin 32 pakkasastetta.

Kysyimme Facebookissa ohutkarvaisten rotukissojen Rex-kissaystävät ry:n -ryhmältä miten paljon ohutkarvaiset devon- ja cornish rex -kissat ja täysin karvattomat sfinksit viihtyvät patterien päällä ja kuvat kertovat tulokset. Lämpöpatterien päällä viihtyvät kaikki.

Myös normaalikarvaisemmat kissat ovat luonnollisesti lämmön perään, mutta Rex-rodulta puuttuu geenimuunnoksen takia pääliturkki, joten nämä kissat ovat usein erityisen kiinnostuneita lämmöstä.

Turun Eläinsairaalan eläinlääkäri Tuuli Åhlberg muistuttaa, että omistajan kannattaa olla tarkkana, kun kissa viihtyy hieman liiankin kauan lämpimän patterin päällä. 

– On tärkeää vahtia, ettei eläin pala. Useinmiten kissat ovat sen verran fiksuja, että lähtevät kyllä ajoissa pois. Kannattaa silti kokeilla omalla kädellä onko patteria syytä esimerkiksi vääntää hieman viileämmälle, Åhlberg sanoo.  

Eläinlääkäri Tuuli Åhlberg muistuttaa myös, että pattereita on useita erilaisia. Jos palovamma kissalle kuitenkin tulee, niin Åhlberg pitää tärkeänä sitä, että kissaa tarkkaillaan.

– Eläinlääkäri osaa arvioida onko vamma vaarallinen vai ei, joten suosittelisin palovamman näyttämistä lääkärissä. Toisaalta, jos kissa käyttäytyy normaalisti, eikä arista ihoaan mistään, niin aivan pienestä ei kannata pelästyä. 

– Nakukissassa vielä pystyy näkemään ihon kunnon jatkuvasti, niin arviointi helppoa. Paksuturkkisella kissalla on suurempi vaara palaa, koska ne eivät paksun turkin takia tunne ajoissa, että kuumenee liikaa, vinkaa eläinlääkäri.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.