Mainos

Kuvat: Nainen piti kahdeksaa koiraansa järkyttävissä oloissa sotkun keskellä – etsivät ruokaa roskapusseista

Syyttäjä vaatii hämeenlinnalaisnaiselle ehdollista vankeutta eläinsuojelurikoksesta.

Syyttäjän haastehakemuksen mukaan nainen on pitänyt enimmillään kahdeksaa englanninspringerspanielia, jotka hän on tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta jättänyt vaille tarpeellista hoitoa tai ravintoa.

Eläinsuojelurikoksen epäillään tapahtuneen Hämeenlinnassa 1.1.-25.10.2016.

Koirat ovat olleet nälissään, janoisia ja kolme koirista oli todettu laihoiksi eläinsuojelutarkastuksessa lokakuussa 2016. Poliisin esitutkintamateriaalissa olevista kuvista näkee, kuinka koirat muun muassa etsivät ruuantähteitä keittiön roskapusseista.

Samassa tarkastuksessa viidellä koiralla todettiin hammaskiveä, niiden kynnet olivat liian pitkät ja koirien turkkien vaaleat osat olivat virtsasta keltaiseksi värjäytyneitä.

Kahdella koiralla on ollut hännän karvapeite kulunut ja hännän ihossa on ollut paksuuntumia. Yhdellä koiralla turkki on ollut huonokuntoinen ja sen ihon alla on ollut patteja. Osalla koirista turkki on ollut takkuinen.

– Kahta koiraa on pidetty päiväsaikaan pimeässä, kaksi koiraa ovat olleet kuljetukseen tarkoitetussa häkissä, yksi koira on ollut kuumassa kylpyhuoneessa vedettä eikä koiralla ole ollut näköyhteyttä muualle pitopaikkaan tai toisiin koiriin. Eläinten pitopaikka on ollut kaikkiaan erittäin epäsiisti ja ilmanlaatu on ollut huono, haastehakemuksessa todetaan.

Nainen oli myös jättänyt huolehtimatta koirien ulkoilutuksesta, sillä koirat olivat virtsanneet ja ulostaneet aitauksiinsa, häkkeihinsä ja sisätiloihin.

Koiria oli myös pidetty lämmittämättömässä ulkorakennuksessa yöpakkasten aikaan.

Syyttäjä vaatii naiselle ehdollista vankeutta eläinsuojelurikoksesta. Kanta-Hämeen käräjäoikeus antaa tuomionsa 25. tammikuuta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.