Mainos

Kuvat: Nainen löysi pilkotun joutsenen roskiksesta – "ihan sairasta"

Kajaanilainen Marjaana Karjalainen ei tiennyt, mihin vielä törmäisi, kun pysähtyi pudottamaan lehtiä keräyspisteeseen Ristijärvellä.

– Paikallisen huoltoaseman luona on jätepiste ja kun avasin lehtienkeräyslaatikon kannen, lehtikasan päällä oli kaksi valkeaa muovikassia, Karjalainen kuvaa.

Kassien takia laatikkoon ei mahtunut lehtiä, joten kassit oli siirrettävä oikealle paikalleen. Karjalainen kurkkasi päällimmäiseen kassiin ja näki ensimmäisenä verisiä höyheniä.

– Kassissa oli laulujoutsenen kaula ja pää. Toisesta kassista paljastui suurikokoisen joutsenen siivet ja osa ruumiista.

Karjalainen soitti hätäkeskukseen. Hän pyysi poliisia tulemaan paikalle ja keskusteli eri poliisien kanssa pariin otteeseen.

– Viimeisimpänä keskustelin poliisin kanssa, joka kysyi, missä joutsenen ruumis on. Kun kerroin, poliisi pyysi minua itse laittamaan ruumiin biojäteastiaan, sillä resurssipulan takia partio ei ehkä ehtisi paikalle lainkaan. Olin tästä hyvin järkyttynyt, Karjalainen sanoo.

Poliisista kerrotaan, että asiasta on tänään tehty rikosilmoitus epäillystä metsästysrikoksesta. Joutsen ei ole tällä hetkellä poliisin hallussa.

– Poliisi on hoitanut asian käymättä paikalla. Nyt selvitetään joutsenen olinpaikkaa, kertoo vanhempi konstaapeli Ville Hokkanen Kajaanin poliisiasemalta.

Kaiken kaikkiaan eilinen päivä oli Karjalaiselle koettelemus.

– Näky oli järkyttävä. Vaikutti, jopa siltä, että linnun lihat saattoivat olla jossain muualla. Ehkä ne oli syöty. Ihan sairasta, Karjalainen puuskahtaa.

Suomen kansallislinnun laulujoutsenen tappaminen on rikos. Muun rangaistuksen lisäksi teosta joutuu maksamaan valtiolle 2018 euroa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Kainuun Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.