Kuvat: Mercedeksen iso kaunotar kokee nimenmuutoksen

Mercedes on esitellyt uuden E-sarjan sedanin ja lähiaikoina mallisto tulee laajenemaan farmarilla ja coupé-malleilla. E-sarjaan pohjautuva iso neliovinen coupé tullaan jatkossa tuntemaan nimellä CLE.

Mercedes aloitti neliovisten coupé-autojen luokan vuonna 2004. Nimellä CLS-kulkenut malli pohjautui E-sarjaan, ja tarjosi persoonallisemman sekä tyylikkäämmän vaihtoehdon niin sanotulle taksi-Mersulle.

Mercedeksen uuden E-sarjan myötä on luvassa myös uusi linjakkaampi versio. Uudistuneen nimipolitiikan myötä mallinimi tulee muuttamaan CLS:stä CLE:ksi, jossa viimeinen kirjain viittaa malliperheeseen. Luonnoskuvien perusteella ulkoiset muutokset ovat jäämässä yllättävän pieniksi. Keula on saanut aavistuksen aggressiivisemman ilmeen, ja takapyöräkoteloiden ponttoonityyli jää pois. Takavalot puolestaan saavat aikaisempaa leveämmän ilmeen, joka on tuttu C- ja S-sarjan kaksiovisista malleista.

Tekniikkapuoli tulee olemaan tuttua juuri esitellystä E-sarjasta. Merkittävin uutuus on 2,0-litrainen nelisylinterinen turbodiesel, jonka kerrotaan olevan huomattavasti nykyistä 2,1-litraista hienostuneempi ja taloudellisempi. Tämän lisäksi CLE saa keulalleen myöhemmin esiteltävän uuden suoran kuusisylinterisen koneen. Ohjaamon näkymää tulevat hallitsemaan E-sarjan tyyliin kaksi isoa näyttöä, joiden näkymiä pystyy säätämään.

Uusi CLE on tulossa markkinoille vuonna 2018. Tämän hetken tiedon mukaan nykyisestä mallista tarjolla ollutta Shooting Brake -farmaria ei enää tule mallistoon. Ennen CLE:tä vuonna 2017 E-sarjan mallisto täydentyy Coupélla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja