Salakuvat: Täydennystä BMW:n X-perheeseen

Ensimmäiset salakuvat näyttävät miltä BMW:n viimeisin X-tuoteperheen jäsen näyttää. Kyseessä on luonnollisesti ainoa X1:n ja X6:n välistä puuttuva palanen eli X2.

BMW on ollut kärkijoukoissa luomassa coupé-maastureiden autoluokkaa. Ensimmäisenä markkinoille tulleen X6:n rinnalta löytyy nykyään X3:n kokoluokkaan kuuluva X4, ja jatkoa on luvassa X2:n muodossa. Bemarin coupé-maasturit ovat saaneet kilpailijoita myös muilta merkeiltä, jotka haluavat saada osansa kasvavasta autoluokasta. Mercedes on lähtenyt mukaan GLE ja GLC mallien Coupé-versioilla ja tulevan X2:n kanssa samoista markkinoista kilpailee etenkin Range Rover Evoque linjakkaalla muotokielellään.

Vähennettyjen peitteiden alta paljastuvan X2:n muodoista erottuvat etenkin nouseva kylkilinja ja alas kaartuva ikkunalinja. Nämä yhdessä saavat perän näyttämään coupémaisemmalta, vaikkei takana pääntilan kanssa olisikaan tehty kovin isoja kompromisseja. Myös viisto takalasi ja korkea peräkontin pokkaus erottavat mallin X1:stä.

Tuleva X2 perustuu BMW:n pienistä malleista tuttuun UKL-arkkitehtuuriin. Kyseessä on muun muassa 2-sarjan tila-autoissa ja X1:ssä käytetty poikittaismoottoreita hyödyntävä pohjalevy. Tarjolla tulee siis sisarmallien tapaan olemaan sekä etu- että nelivetoisia versioita. Alkuun moottorivalikoima rakentuu tehokkaampien mallien ympärille, joten tarjolle on tulossa ainakin 231-hevosvoimainen versio 2,0-litraisesta nelisylinterisestä bensaturbosta. Myöhemmin tarjolle lienee tulossa myös 1,5-litrainen kolmisylinterinen vaihtoehto.

Sisätilojen osalta X2 noudattelee isompien mallisisarien tyylikkyyttä ja laadukasta kokonaisilmettä. X2 on ennen kaikkea lifestyle-ihmisten valinta, joten sen täytyy täyttää varsin korkea vaatimustaso. Kiinnostuneiden täytyy kuitenki vielä malttaa hyvä tovi, sillä uusi X2 on tulossa myyntiin todennäköisesti vasta vuoden 2018 puolella.

Lue myös:

    Uusimmat