KUVAT: Lenita Airisto nuoruuskuvissa – Hasselhoff ihastelee kansainvälistä kaunotarta

Piinkova businessnainen Lenita Airisto on tuttu tyylivinkeistään ja suorasta puhetavastaan. Näyttävällä kaunottarella on ollut merkittävä rooli myös Suomen tv-historiassa.

David Hasselhoffin vieraaksi saapuva Lenita Airisto,78, saa jenkkikonkarin myöntämään, että sanavalmiin naisen tv-historia on jopa hänen uraansa pidempi. Torstain jaksossa Hasselhoff on erittäin vakuuttunut Airiston urasta ja ihailee Suomen Neidoksikin vuonna 1954 kruunattua tyyli-ikonia.

Airisto muistelee Hoffin kanssa mielellään tv-vallankumousta, jossa oli mukana eturintamassa.

Airisto aloitti Tekniikan Edistämissäätiön tv-toimittajana jo syksyllä 1957. Televisiot olivat tuohon aikaan niin harvassa, että ennen jokaista lähetystä niiden omistajille soitettiin ja ilmoitettiin alkavasta lähetyksestä.

Airisto sai apurahoja ja lähti opiskelemaan tv-journalismia Yhdysvaltoihin. Siellä hän pääsi nopeasti tapahtumien keskipisteeseen. Älykäs ja näyttävä nainen päätyi harjoitteluun kuuluisaan talk show -ohjelmaan ja nopeasti jyräsi tiensä myös kameran eteen.

– Pääsin harjoitteluun Steve Allen Show'hun. Eikä minulta mennyt kovinkaan kauan päästä työskentelemään kameran edessä, Airisto hyväntuulisesti naurahtaa Hoffille.

Steve Allen Show loi formaatin nykyisen tyyppisille keskusteluohjelmille.

Airisto David Hasselhoff Showssa torstaina 21.5. kello 21:00 Subilla.

Lue myös:

    Uusimmat