Suomalaismiehet salakuljettivat Suomeen yli 2 200 kiloa nuuskaa – välttivät veroja 850 000 euroa

Tulli tutkii yhtä suurinta nuuskan salakuljetustapausta – pääkaupunkiseudulle yli 2 200 kiloa nuuskaa 0:36

Tulli on paljastanut laajan nuuskan salakuljetuksen. Kahden pääkaupunkiseudulla asuvan, noin 30-vuotiaan miehen epäillään salakuljettaneen nuuskaa Suomeen Pohjois-Ruotsista kymmenillä eri kerroilla.

Tullin mukaan miehet salakuljettivat Suomeen yli 2 200 kiloa nuuskaa viime kesän ja alkuvuoden aikana. Nuuskat miehet olivat hankkineet Pohjois-Ruotsissa sijaitsevasta nuuskakaupasta.

Nuuskan salakuljettamiseen miehet käyttivät omia, mutta myös vuokrattuja autoliikkeestä koeajossa olleita autoja. Nuuskaa levitettiin jälleenmyyjille ja kuluttajille pääasiassa pääkaupunkiseudulla. Nuuskan levityksessä on käytetty myös sosiaalista mediaa. 

Verohyöty 850 000 euroa

Miesten toiminta paljastui, kun he jäivät kiinni salakuljetusmatkan päätteeksi tammikuussa. Miesten autosta takavarikoitiin noin 150 kiloa nuuskaa.

Miehiä epäillään törkeästä veropetoksesta ja salakuljetuksesta. Nuuskaa tilanneita epäillään törkeästä veropetoksesta, veropetoksesta ja salakuljetuksesta.

Vältettyjen valmisteverojen määrä on yhteensä noin 850 000 euroa. Nuuskakauppaan liittyvän rahaliikenteen osalta tulli on tutkinut myös useita rahanpesurikoksia.  

Lue myös:

    Uusimmat