Mainos

Kuvat: Kymmenet jonottivat Helsingissä laittomia heinäsirkkoja

Helsingin Taiteiden yössä Helsinki Night Market -tapahtumassa oli suomalaisittain erikoinen ja itse asiassa laiton vetonaula.

Kolme katuruokakokkia saapui paikalle Helsingin Teurastamolle aina Shanghaista asti tarjoilemaan hyönteisistä, kuten heinäsirkoista, tehtyä ruokaa, tapahtuma kertoo nettisivuillaan.

Ruokakojulle oli kymmenien metrien jono, joka kiemurteli ulos asti varsinaiselta ruoka-alueelta.

Tarkalleen ottaen EU:n uuselintarvikelaki kieltää hyönteisruoan Suomessa. Hyönteisruoalle vaaditaan komission uuselintarvikelupa.

Teurastamon tuottaja Nina Ruotsalainen kertoo Helsingin Sanomille hakeneensa hyönteisruoalle poikkeuslupaa, mutta turhaan. Hän kertoo lehdelle, ettei halunnut perua hanketta, koska hyönteisruoasta oli esitetty toiveita jo pitkään.

Niinpä Ruotsalainen päätti tulkita lakia omalla tavallaan.

– Sirkkoja myydään, mutta ei elintarvikkeina. On ihmisten omalla vastuulla, mitä he sirkoilla tekevät. Me tulkitsimme lakia näin. Myydähän saa mitä tahansa. Ohjeistamme jokaista ostajaa, että kyseessä ei ole elintarvike. Yritämme näin toteuttaa pitkään suunnitellun tapahtuman, Ruotsalainen kertoo Helsingin Sanomille.

Night Market -tapahtuma heinäsirkkoineen jatkuu vielä tänään perjantaina. Hyönteiset tunnetaan monissa maissa terveellisenä ruokana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.