Mainos

Kuvat: Koulutusleikkauksia vastustavat mielenosoittajat täyttivät torin

Helsingin Kansalaistorilla raikuivat tänään kovaan ääneen ei-huudot. Arviolta pari tuhatta henkeä osoitti mieltään koulutusleikkauksia vastaan.

MTV Uutiset tapasi mielenosoituksen isän, abiturientti Tuomas Sadeniemen.

– Varmaan jokaiselta löytyy raja, että on pakko lähteä tekemään jotain asialle. Tapahtuu jotain sellaista, mitä ei voi enää hyväksyä. Minulle se oli tämä ja olen tyytyväinen tähän iltapäivään. Katsokaa, kuinka paljon väkeä, Sadeniemi iloitsee ja osoittaa väkijoukkoa Kansalaistorilla.

– Koulutus on kaiken sivistyneen yhteiskunnan toiminnan pohja ja siitä leikkaaminen on kestämätöntä ja tosi lyhytnäköistä politiikkaa. Nyt tulee vielä 700 miljoonaa euroa lisää leikkauksia koulutukseen. Se on typerää ja johtaa siihen, että tulevaisuudessa tulee vain lisää leikkauksia ja taloustilanne tulee huononemaan, kun suomalaisten osaamistaso laskee. Sivistys ja koulutus ovat asioita, joiden tasa-arvoinen saaminen kaikille on arvo, jota haluan itse puolustaa, Sadeniemi sanoo.

Tukea kaikista ikäluokista

Mielenosoittajien joukosta löytyy myös yläkoulun ja lukion opettaja Leena Salonen. Hän kannattelee kollegansa kanssa muovista vessanpönttöä, johon on kiinnitetty lappu - koulutuslupaukset tänne.

– Täytyy toimia nyt ja täytyy tuntea ja välittää nyt, ettei pääse tapahtumaan mitään hirveän hölmöä, Salonen tiivistää.

Tampereen yliopiston ylioppilaskunnasta lähdettiin paikalle yhdessä bussilla. Tässä joukossa tulivat myös Eero Nihtinen ja Taru Smolander.

– Koulutusta pitää puolustaa. Suomi ei lähde nousuun osaamisesta leikkaamalla, Nihtinen toteaa.


Opiskelija Antti Kettunen sanoo olevansa paikalla hieman huolestunein mielin.

– Leikkaukset tulevat osumaan kaikista pienituloisimpiin henkilöihin, kun opiskelijoilta leikataan. Olen puolustamassa täällä maksutonta koulutusta ja opintotukijärjestelmää.

Mielenilmaukseen osallistui etenkin opiskelijoita, mutta myös vanhempaa väkeä ja perheitä.

– Koulutus on elämän mittainen projekti, joka ei pääty koskaan. Uskon, että moni on tullut paikalle symppaamaan tätä mielenosoitusta, Antti Kettunen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.