Mainos

Kuvat ja sutkaukset raittiin Virolaisen uralta: "Lupaan juoda pullon vodkaa, jos Neuvostoliitto antaa Viipurin Karjalan takaisin"

Johannes Virolaisen poliittinen ura hakee Suomessa pituudessaan vertaistaan. Hänellä on eniten ministeripäiviä ja vasta viime lauantaina 16. syyskuuta Ilkka Kanerva ohitti hänet kansanedustajapäivien määrässä.

Tänään julkaistu Verraton Virolainen -elämäkerta muistelee myös Virolaisen tunnetuimpia lohkaisuja.

– Täytyy nyt yhdellä ministerillä olla pää selvä, kun on näin korkea vieras. (1954 vastaus NL:n varapääministeri Anastas Mikojanin kyselyyn, miksi Virolainen joi vain vettä)

– Te kylvätte minun peltoani, mutta minä kylvän omaani. (1957 vastaus NL:n parhaan maissinviljelyn asiantuntijan ihmettelyyn, kuinka Virolainen ohitti hänet kylvötyössä)

– Jos Neuvostoliitto antaa Viipurin ja Karjalan takaisin, lupaan juoda pullon vodkaa tai viskiä. (1957 vastaus NKP:n ensimmäisen sihteerin Nikita Hrushtshovin tiedustellessa syytä raittiuteen)

– Laske nenääsi tuuman verran alemmaksi, (1977 tokaisu Harri Holkerille, kun oppositiossa ollut kokoomus kasvatti suosiotaan).

– Herra suurlähettiläs, mekin olemme tottuneet yllätyshyökkäyksiin ja hoidamme asian itse. (1977 vastaus NL:n suurlähettiläälle Vladimir Stepanoville, joka halusi kutsua Moskovasta erikoisjoukon tekemään yllätyshyökkäyksen Helsinki-Vantaan lentokentälle kaapattuun neuvostokoneeseen)

– Kaikesta muusta minua on jo syytetty, mutta ei vielä siitä, että olisin eduskunnassa hillunut humalassa. (1983 pudottuaan eduskunnasta)

– Minä olen ollut joka ryhmässä melkein jokaisen kanssa samaa mieltä ja melkein jokaisen kanssa eri mieltä. (1991 lähtiessään viimeisen kauden jälkeen eduskunnasta)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja