Mainos

Kuvat: Henkilöauto teki yllättävän U-käännöksen suoraan ambulanssin eteen

Pohjanmaan valtatiellä Seinäjoella sattui eilen iltapäivällä ennen viittä iltapäivällä ambulanssin ja henkilöauton kolari.

Kaksi hälytyksessä ollutta ambulanssia oli matkalla Lapuan suuntaan kolaripaikalle. Jälkimmäinen niin kutsuttu ambulanssin kenttäjohdon auto törmäsi matkalla kuitenkin Pohjanmaan valtatiellä ajaneeseen vanhaan Volvo-merkkiseen henkilöautoon. Molemmat ambulanssit kulkivat niin sanotusti "pillit vinkuen". 

– Volvo oli ajanut kaksikaistaisella valtatiellä, hiljentänyt ja siirtynyt sivuun väistääkseen ensimmäistä takaa tullutta ambulanssia. Ennen jälkimmäistä ambulanssia se oli kuitenkin tehnyt ennalta-arvaamattoman U-käännöksen suoraan hälytysajoneuvon eteen. Onnettomuus oli siis sattunut jälkimmäiselle ambulanssille, tutkinnanjohtaja Harri Teivaanmäki kertoo.

Kuski ei ilmeisesti huomannut toista autoa

Teivaanmäen mukaan kaksikaistaisella Pohjanmaan valtatiellä oli iltapäivällä paljon ruuhkaa. Alustavan tutkinnan perusteella Volvoa ajanutta 36-vuotiasta mieshenkilöä syytetään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Volvo oli rekisteröity museoautoksi. 
 
– Mies ei ilmeisesti huomannut, että yhden ambulanssin takana tuli vielä toinenkin hälytysajoneuvo.

Ambulanssin oikea etukulma lommoutui törmäyksessä. Henkilöautossa puolestaan vasen etuosa sai pahoja vaurioita.

Poliisin mukaan kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut vakavasti. U-käännöksen tehneen auton kuljettaja vietiin sairaalaan tutkimuksiin, ambulanssikuski selvisi säikähdyksellä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.