Kuvat: Halonen ikuistettiin Mielensäpahoittaja-kalenteriin – kahvittelee karvalakki päässään

Kirjailija Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja ja Mielenterveyden keskusliitto julkaisivat vuodelle 2016 Mielensäpahoittajan vuosikalenterin.

Vuodelle 2016 on saatavissa tavallisesta poikkeava seinäkalenteri, sillä kirjailija Tuomas Kyrön luoman Mielensäpahoittajan innoittamana on luotu Mielensäpahoittajan seinäkalenteri.

Kalenteri ei ole perinteisimmästä päästä, sillä sen sivuilla tunnetut suomalaiset ovat painaneet päähänsä Mielensäpahoittajan karvalakin ja sonnustautuneet ruutupaitoihin.

Kalenterin kuvissa poseeraavat muun muassa presidentti Tarja Halonen, entinen uutisankkuri Arvi Lind, Duudsoneiden Jarno ja HP, stand up -koomikko Pirjo Heikkilä sekä Kuustosen perheen tähdet Iina, Minka ja Mikko.

Tuomas Kyrö haastatteli kalenterin kasvot ja käänsi heidän ajatuksensa Mielensäpahoittajan suuhun sopiviksi.

– Kalenterin avulla pyrimme tekemään työtä mielenterveyden häiriöihin kohdistuvan stigman poistamiseksi. Viestimme on se, että kenen tahansa mieli voi tärähtää, kertoo kalenterin tekoon osallistunut WSOY:n markkinoinnin projektipäällikkö Kaisa Hyväri.

– Hämmästyttiin itsekin, kuinka helppoa oli saada ihmiset mukaan. Esimerkiksi Arvi Lind kertoi suoraan kokemistaan vaikeista ajoista, kuten lapsensa kuolemasta, Hyväri kertoo. 

Tunnettujen henkilöiden ajatusten lisäksi kalenterista löytyy myös Mielensäpahoittajan omia kalenterimerkintöjä. 

Lue myös:

    Uusimmat