Mainos

Video ja kuvat: Berberiapinoille uusi koti Korkeasaaresta – telmivät jo lumessa ihmeissään

1:51

Korkeasaareen on tullut uusi lauma berberiapinoita.

Eläntarhan tiedotteen mukaan kuuden apinan lauma on tuotu hollantilaisesta kädellisten pelastuskeskuksesta, jonne apinat ovat päätyneet huonoista oloista kukin tahoiltaan.

Osa apinoista on ollut laittomina lemmikkeinä ahtaissa oloissa, eivätkä ne ole aiemmin eläneet muiden apinoiden kanssa. Laumaan kuuluu myös lakkautetusta yksityisestä eläintarhasta pelastettuja yksilöitä.

Berberiapina on erittäin uhanalainen laji, joka elää Marokon ja Pohjois-Algerian viileissä vuoristometsissä. 

Uusi koti tutuksi

Apinat ovat saaneet rauhassa tutustua uuteen kotiinsa yleisöltä piilossa. Nyt lauma on päästetty tutkimaan lumista Apinalinnan ulkotarhaa ja sen kiipeilypuita.  

Laiton eläinkauppa on suurin uhka luonnonvaraisille berberiapinoille. Myös Korkeasaaren laumassa on poikasina luonnosta pyydystettyjä yksilöitä.

Eläntarhan mukaan Euroopassa takavarikoidaan vuosittain kymmeniä lemmikiksi tuotuja berberiapinoita. 

Kansainvälinen kädellisten pelastussäätiö AAP ottaa huostaan, ryhmäyttää ja uudelleensijoittaa laittoman eläinkaupan uhreiksi joutuneita apinoita. Säätiön tiloissa elää yli sata berberiapinaa. Korkeasaari otti vastaan AAP:n apinoita ensi kertaa kesäkuussa 2013.

Edellisessä Korkeasaaren apinalaumassa oli vain kolme apinaa ja niiden hyvinvoinnin vuoksi ne on siirretty takaisin Hollantiin yhdistettäväksi osaksi suurempaa laumaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja