Kuvagalleria: Mallimaailman kaunottaret ennen ja nyt

Huippumallien ura on lyhyt ja hohdokas – vai onko? Nämä kaunottaret ovat muuttuneet paljon sitten uransa alkamisen, mutta edelleen heitä näkee punaisilla matoilla!

Kauneus on katoavaista, mutta nämä neidot tuntuvat uhmaavan aikaa. Aiempien vuosikymmenten uraauurtavat huippumallit ovat edelleen hehkeimmillään, vaikka nuoruuden hehku onkin jo jäänyt taa.

Miten ikä on muuttanut huippumalleja? Katso kuvagalleria!

Kate Moss

Kate Moss pääsi mallitoimiston listoille ollessaan 14-vuotias. Pinnalle hän ponnisti Calvin Kleinin mainoskampanjoissa. Nainen on "vain" 170 senttiä pitkä, ja näin lyhyempi kuin useimmat huippumallit. 1990-luvulla Moss esiintyi niin lehdissä, mainoskuvissa kuin catwalkillakin.

Kaunis neito ei yleensä anna haastatteluja, mutta hänen mahdollisia huumeongelmiaan on riepoteltu medioissa tästä huolimatta. Raisu elämäntyyli on myös näkynyt pitkään neidon kasvoilla uupumuksena ja vähemmän imartelevina kuvina.

Heidi Klum

Heidi Klum ei ole pelkkä kaunis kasvo: nainen on myös tehnyt televisiotöitä, kokeillut siipiään laulajana, muotisuunnittelijana ja näyttelijänä. 19-vuotiaana neito osallistui Model 92 –mallikisaan ja vei voiton 25 000 muun kokelaan nenän edestä.

Nainen on esiitynyt niin catwalkilla kuin lehdissäkin, ja juontanut myös Victoria's Secretin näytöksiä. Hänen "auf wiedersehen" – toivotuksensa tunnetaan Muodin huipulle –ohjelmasta, jossa nainen arvioi muiden tuomarien kanssa nuoria suunnittelijoita. Klumin tavaramerkkihymy ei ole häipynyt vuosien saatossakaan.

Tyra Banks

Tyra Banks on eräs tunnetuimpia tummaihoisia malleja, ja hän onkin eräs parhaiten tienaavia malleja maailmassa. Nainen pääsi Elite-mallitoimiston listalle ollessaan 17-vuotias.

Banks on tavanomaisia malleja kurvikkaampi, niin sanottu plus-koon malli. Tämä ei kuitenkaan ole estänyt neidon huikeaa uraa näytöslavoilla, lehtien kansissa ja Huippumalli haussa –ohjelman juontajana. Tyran kauneus on vuosien saatossa vain jalostunut.

Janice Dickinson

178 senttiä pitkä Janice Dickinson on tunnettu hurjasta luonteestaan ja rempseästä tyylistään. Naisen malliuran alku oli hankala, sillä tumma Dickinson yritti malliksi aikana, jolloin blondit tytöt olivat suurta huutoa. Kaikesta huolimatta 1970- ja 1980 –luvuilla nainen oli eräs menestyneimpiä malleja, ja 1970-luvun lopulla hän tienasi mallintöillä jopa 2000 dollaria päivässä.

Dickinson on tuomaroinut Huippumalli haussa –ohjelmaa, ja esiintynyt myös omasta mallitoimistostaan kertovassa realityssa. Hän ei siis todellakaan ole jättämässä mallimaailmaa taakseen!

Naomi Campbell

Naomi Campbellin mallinura alkoi 15-vuotiaana, mutta jo 7-vuotiaana hän esiintyi Bob Marleyn musiikkivideolla. Campbell oli ensimmäinen tummaihoinen malli, joka pääsi sekä Voguen britti- ja ranskalaisversion että Time-aikakauslehden kansiin.

Nainen on tullut tunnetuksi myös raisusta luonteestaan: raju riita avustajan kanssa pääsi otsikoihin vuonna 2008.

Claudia Schiffer

Saksalainen Claudia Schiffer aloitti mallinuransa 1987. Nainen on tehnyt yli 500 kansikuvaa, ja onkin edelleen eräs maailman menestyneimpiä malleja. Schiffer on tehnyt uransa aikana myös jumppavideoita ja seurustellut taikuri David Copperfieldin kanssa. Nainen toimi avustajana joissakin miehen tempuissa. Hän on myös näytellyt.

Schifferillä on ollut ongelmia liian innokkaiden ihailijoiden kanssa. Eräs mies yritti päästä useita kertoja tapaamaan häntä vuonna 2002 väittäen, että paavi oli antanut hänelle käskyn mennä naimisiin Schifferin kanssa!

Elle Macpherson

Elle Macpherson aloitti uransa 1982 tekemällä mainoksia. Muutamia vuosia myöhemmin hän oli jo tehnyt kansikuvan Time –lehteen. Nainen on päässyt myös Sports Illustrated –lehden himotun uimapukunumeron kanteen viidesti.

Macpherson on tehnyt jumppavideoita ja hänellä on oma alusvaatemallisto sekä The Body –nimellä kulkeva sarja kauneustuotteita. Vuonna 2010 Macpherson juonsi brittien Huippumalli haussa –ohjelmaa. Katsoessaan naisen kuvia ei voi olla varma niiden ottovuodesta, niin hyvin Macpherson on säilynyt.

Cindy Crawford

Cindy Crawford temmattiin mallimaailmaan yllättäen, kun eräs valokuvaaja otti hänestä kuvia nähdessään kauniin nuoren naisen kesätyössään. Kuvien saama hyvä palaute innosti Crawfordia, ja hän sai mallisopimuksen vuonna 1986. Nainen on tehnyt yli 600 kansikuvaa eri lehtiin.

Voisi luulla, että luomi kasvoissa olisi mallille katastrofi. Crawford on kuitenkin tullut tunnetuksi tuon omalaatuisen piirteen ansiosta.

Twiggy

Twiggy oli eräs maailman ensimmäisiä huippumalleja, ja 1960-luvun ikoni. Hoikan vartensa ansiosta nainen sai lempinimen Twiggy; hänen oikea nimensä on Lesley Lawson. Huippumalliksi neito on todella lyhyt, vain 168 senttiä.

Malliuransa jälkeen nainen on luonut uraa näyttelijänä ja televisiossa. Twiggy on ollut mukana arvioimassa malleja Huippumalli haussa –sarjassa.

Pikkukuvat suurenevat klikkaamalla.

MTV3/Helmi

Lähde:Photos.tmz.com

Kuvat: Wireimage/AOP

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja