Mainos

Kuvat: Ylivieskan poltetun kirkon kassakaappi saatiin auki – nämä pelastuivat kirkon täystuhosta

Ylivieskan viikonloppuna palaneen puukirkon kassakaappi säilyi lähes ainoana ehjänä esineenä tuhoisasta palosta. Nyt pinnaltaan vaurioitunut kassakaappi on saatu avattua ja on saatu selville, mitä täystuhosta pelastui.

Ylivieskan kirkon talousjohtaja Pentti Haikola kertoo, että kassakaapista löytyi noin 170 kirkon ehtoollispikaria. Pikarit olivat nokeentuneet, mutta muista mahdollisista vaurioista ei vielä ole tarkempaa tietoa.

– Maljoja ei lähdetä vielä puhdistamaan, jotta voidaan myöhemmin vapaasti katsoa, mitä niiden kanssa tehdään, Haikola kertoo.

Yhteensä kirkolla oli yhteensä noin 400 pikaria, joten yli parin sadan pikarin uskotaan tuhoutuneen palossa.

1:58

Kassakaapissa myös kolme kolehtipussia

Kassakaapissa oli säilössä myös ehtoollislautanen, jonka reunoilla pidetään ehtoollisleipiä ja keskellä on malja kastamista varten. Kaapissa oli lisäksi ehtoollisleipäastia, ehtoollisleipiä ja -viiniä sekä kolme viimeisintä kolehtipussia, jotka on nyt viety pankkiin.

Pentti Haikola ei ole vielä ehtinyt paneutua kirkon täydelliseen kalusteluetteloon, eikä siksi uskalla ottaa kantaa siihen, mitä kaikkea palossa tuhoutui. Hän ei lähde myöskään arvioimaan tuhon hintaa.

– Se oli täystuho. Meillä on tiedossa vakuutusarvoja, mutta ei esineiden todellisia arvoja, hän kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.