Mainos

Kuva: Utelias pöllö kömpi kissanluukusta terassille – "Aivan ihmeellinen juttu"

Kuopiolainen Riitta Pöyhönen kohtasi keskiviikkona yllätysvieraan kurkatessaan terassilleen Sotkanniemellä Pihlaisen kylässä. Lasitetulta terassilta vastaan tuijotti näet elävä helmipöllö.

Pöllö istuskeli tuolin selustalla, katselleen asuntoon päin suurilla silmillään. Pöyhönen yritti miehensä kanssa ottaa vieraasta kuvia ikkunan läpi, mutta päättivät lopulta mennä terassille.

He avasivat varovasti terassin oven, mutta pöllö ei ollut asukkaista moksiskaan. Sen sijaan lattialla ollut kissa katseli lintua pelokkaana, livahtaen nopeasti sisään oven auettua.

– Se on meidän arin kissamme. Jos muut kissat olisivat olleet paikalla, olisi voinut pöllöllä haipakkaa, toteaa Pöyhönen MTV Uutisille.

Antoi jopa koskettaa

Kissan päästyä sisään pöllöstä saatiin parempia kuvia.

– Isäntä sitä vähän silittikin, Pöyhönen kertoo.

Tuttavuuden tekemisen jälkeen pöllö päätti kuitenkin lähteä lentoon, törmäten kuitenkin terassin laseihin. Asukkaat avasivat ikkunan, jolloin lintu lensi läheiseen puuhun istumaan.

– Ei näkynyt siivissä olevan vikaa. Olin miettinyt, olisiko se ollut sairas tai muuten vioittunut kun sillä tavalla tuli terassille, Pöyhönen sanoo.

Lasitetulle terassille ei Pöyhösen mukaan ole muuta reittiä kuin pienenpieni kissanluukku, josta pöllö on ilmeisesti tullut sisään. Selitystä saapumiselle Pöyhönen ei osaa antaa. Elävää pöllöä hän ei ole koskaan aiemmin nähnyt.

– Aivan ihmeellinen juttu. En olisi voinut millään uskoa, että sellaisen terrasilta löytää, Pöyhönen nauraa.

Kohtaamisesta kertoi ensimmäisenä Savon Sanomat.

1:54

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.