Robert Heleniukselle musertava taloudellinen takaisku: manageri lähes sanattomana – "Olemme nyt oikeasti vaaratilanteessa"

7:31
Robert Helenius puhui tulevasta Kownacki-ottelustaan MTV Uutiset Livelle ennen torstai-iltana Pohjois-Amerikasta kantautunutta koronauutista.

Robert Heleniuksen olisi määrä kohdata puolalainen Adam Kownacki 24. heinäkuuta Las Vegasissa järjestettävässä ammattinyrkkeilyn MM-illassa, mutta illan toinen ykköstähdistä, WBC-liiton ja The Ring -lehden maailmanmestari Tyson Fury on saanut koronatartunnan.

Monet suuret yhdysvaltalaismediat ovat kirjoittaneet torstai-illan ja perjantaiaamun aikana Furyn ja Deontay Wilderin ottelun siirtymisestä mahdollisesti lokakuulle. Pääottelun siirtyminen tarkoittaa samalla sitä, etteivät esiottelutkaan toteudu.

Heleniuksen manageri Markus Sundman oli asian tiimoilta vielä perjantaiaamuna samojen mediatietojen varassa kuin kaikki muutkin.

– Ei meillä ole mitään virallista lausuntoa mistään. Kaikki alkoi siitä (ESPN-toimittaja) Mike Coppingerin kirjoituksesta. Jos minulta kysytään, niin hän on hyvin harvoin väärässä. Jotain siellä on. Pahalta näyttää, Sundman sanoi MTV Urheilulle puhelimitse.

Helenius ja Kownacki kohtasivat toisensa maaliskuussa 2020 New Yorkissa. Tuolloin Helenius tyrmäsi puolalaisen neljännessä erässä.

Uusintaottelua on yritetty järjestää pitkään, mutta sitä on siirretty tähän mennessä jo kolmesti – ja nyt edessä on siis melko varmasti neljäs kerta.

 – Pahalta näyttää. Jos tämä näin on, niin tämä on katastrofi meille. Me olemme nyt oikeasti vaaratilanteessa, Sundman sanoo.

– Sanotaan, että konkurssi oli joulukuussa, niin voitte sitten päätellä sen jälkeen, että missä tilanteessa olemme nyt. Puolitoista vuotta ilman mitään tuloja. Meillä on nyt neljä leiriä perässä, 25 000–40 000 euroa per leiri. On tämä aika rankka bisnes. Ei voi muuta sanoa. Vetää sanattomaksi.

Heleniuksen leirin tulovirtaa on tyrehdyttänyt toistuvien ottelusiirtojen lisäksi myös koronatilanne, joten Kownacki-ottelun palkkio olisi tullut enemmän kuin tarpeeseen. Sundman on aiemmin puhunut Kownacki-ottelun kohdalla Suomen nyrkkeilyhistorian suurimmasta palkkiosta.

– Kaikki niin iloissaan kirjoittavat, että tästä tulee Robben isoin palkkio. Joo, mutta kun siitä on puolet jo mennyt ja nyt menee loput. Jostain meidän pitää nyt löytää jonkinlaista lisätukea.

– Olen itsekin tehnyt 40 päivää putkeen yötä myöten töitä viisumeiden ja kaikkien muiden asioiden kanssa. Ihan suoraan sanottuna vituttaa.

Sundmania korpeaa myös se, ettei Helenius nyt pääse ulosmittaamaan sitä, mitä sparrausleirillä on saatu aikaan.

– Pahin asia tässä on se, että olen seurannut Robben sparreja, niin Robbe ei ole koskaan – ja toistan – ei koskaan näyttänyt näin hyvältä.

– Se olisi ollut puolalainen selällään kahden erän sisällä. Ei olisi ollut mitään mahdollisuutta.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja