Mainos

Poliisi varoittaa väärennetyistä 50 euron seteleistä – kuva: väärennöksestä selvä tunniste

Itä-Suomessa liikkuu mahdollisesti väärennettyjä 50 euron seteleitä, Itä-Suomen poliisilaitos kertoo tiedotteessaan. Kuopiossa väärillä seteleillä on maksettu muun muassa ravintolaostoksia. 

Poliisi kertoo, että asian tiimoilta on otettu kiinni yhteensä kolme kuopiolaista miestä. Kiinniotetut ovat kaikki 18-24-vuotiaita. Miehistä kaksi on poliisin mukaan edelleen pidätettynä.

Kiinniottojen yhteydessä miesten hallusta on poliisin mukaan löytynyt lisää väärennettyjä 50 euron seteleitä, jotka ovat pikaisella vilkaisulla aidon näköisiä ja oloisia.

Kaikissa poliisin löytämissä seteleissä on kuitenkin teksti ”INVALID”, joka kertoo setelin olevan pätemätön. Seteleistä puuttuvat myös kaikki turvatekijät, kuten hologrammi.

Poliisin mukaan samanlaisia seteleitä on käytetty alkukesän aikana ainakin Iisalmessa, Kiuruvedellä ja Nurmeksessa. On siis mahdollista, että väärennettyjä seteleitä on edelleen liikkeellä ja niitä saatetaan käyttää maksuvälineenä.

Rahat ovat poliisin mukaan peräisin ulkomailta ja ne on tilattu Suomeen internetin kautta.

Nyt ilmitulleen väärennöstapauksen lisäksi Itä-Suomen poliisi tutkii myös aiemmin Kuopion seudulla tapahtuneeksi epäiltyä väärien 20 euron setelien levitystä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.