Kuva Charles Leclercin muistiinpanoista levisi ympäri maailman – Ferrari-tähti paljasti pienen vihkonsa merkityksen: "Palasin vanhaan"

6:30
Niki Juusela ja Ossi Oikarinen kertasivat torstaina iltapäivällä F1-testien antia.

Ferrarin Charles Leclerc kuvattiin keskiviikon F1-testipäivän tuoksinassa muistiinpanovälineet käsissään. Päivän päätteeksi hän kertoi, mistä oli kyse.

Muun muassa eräs Twitterin fanisivu jakoi keskiviikkona kuvan, jossa Leclerc istuu Ferrarin varikkopilttuussa käsissään mustakantinen muistivihko. Toinen kuva on suurennettu peilikuva, ja tarkkasilmäisimmät ovat lukeneet siitä joitakin Leclercin muistiinpanoja.

– Ensimmäinen sessio. Sisäänajokierros. Ei mitään sanottavaa. Rataolosuhteet eivät ole järin huonot, Leclerc kirjoitti sivun keskivaiheille.

– Ei isoja ongelmia renkaiden lämmittämisessä, hän kirjasi sivun alareunaan toisen session kohdalle.

Leclerc kertoi, etteivät tällaiset muistiinpanot ole hänen kohdallaan mikään uusi asia, mutta sellaisen muutoksen hän on tehnyt viime kauteen verrattuna, että muistiinpanot tehdään paperille, ei enää tabletille. Hänen mukaansa iso muistiinpanomäärä on helpommin hallittavissa paperilla kuin erillisinä tiedostoina.

– Palasin vanhaan, koska muutaman kerran on käynyt niin, että olen ladannut kaikki muistiinpanoni ja mennyt palaveriin, mutta se on aika sekavaa, kun on ajanut 150 kierrosta, Leclerc sanoi Motorsportin mukaan.

– Olen tottunut kynään ja paperiin. Ajamme päivän aikana niin monta kierrosta, että se, kun kirjoitan kaiken ylös, auttaa minua muistamaan asioita ja olemaan päivän päättävässä palaverissa yksityiskohtaisempi.

Leclercin ei alun perin pitänyt ajaa keskiviikkona, mutta Sebastian Vettelin sairastuminen muutti Ferrarin suunnitelmia. Leclerc kuuli asiasta kello 6.45 keskiviikkoaamuna. Hän ajoi ensimmäisen testiviikon viimeiset vetonsa torstaina aamupäivällä ennen kuin luovutti ajovastuun Vettelille.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.