Kuusikymppiselle miehelle vankeustuomio ihmiskaupasta – otti naiselta passin, piti nälässä ja raiskasi

Espoolaismies tuomittiin vankeuteen ja maksamaan uhrille korvauksia noin 30 000 euroa.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona espoolaismiehen ehdottomaan vankeuteen ihmiskaupasta, raiskauksesta ja pahoinpitelystä. Juttu käsiteltiin suljetuin ovin ja tuomio julistettiin salaiseksi, mutta oikeus antoi siitä lyhyen julkisen selosteen.

Selosteen mukaan vuonna 1959 syntynyt mies käytti hyväkseen vuonna 1994 syntynyttä naista ottamalla tämän määräysvaltaansa ja saattamalla naisen ihmisarvoa loukkaaviin olosuhteisiin. Nainen oli käytännössä kielitaidoton ja rahaton ja siten turvattomassa tilassa ja miehestä täysin riippuvainen, oikeus sanoi.

Syytteissä oli kyse vuosista 2015–2016. Oikeuden mukaan mies oli ottanut naiselta passin, pitänyt tätä nälässä ja rajoittanut tämän yhteydenpitoa vanhempiinsa. Lisäksi mies oli tehnyt naiselle fyysistä väkivaltaa. Hän oli uhannut viiltää naisen kurkun auki veitsellä ja pakottanut tämän useita kertoja sukupuoliyhteyteen kanssaan, selosteessa kerrottiin.

Oikeuden mukaan nainen oli pelännyt miestä niin, ettei ollut heti uskaltanut kertoa kokemastaan fyysisestä ja seksuaalisesta väkivallasta kenellekään.

Mies tuomittiin kolmen vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen sekä maksamaan naiselle yhteensä noin 30 000 euroa korvauksia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja