Kuusi tapaa parantaa ammatillista mainettasi verkossa

Sosiaalinen media on tullut elämäämme pysyvästi. Lauantai-illan hyvissä fiiliksissä lisätyistä bilekuvista on varoiteltu jo tarpeeksi. Nyt on aika miettiä, mitä voit tehdä parantaaksesi mainettasi verkossa.

Sosiaalisen median kanavia on jo runsaasti, ja uusia syntyy jatkuvasti. Toiset ihmiset liikkuvat verkossa niin luonnollisesti, että voisi kuvitella heidän syntyneen mobiililaite kädessä. Toisille taas yksinkertaisimmatkin some-etikettiasiat tuottavat päänvaivaa.

Parhaimmillaan voit jakaa itsestäsi tietoa oman alasi rautaisena ammattilaisena. Pahimmillaan annat itsestäsi kuvan jonain aivan muuna kuin todellisuudessa olet.

1. Tee erillinen lista työkontakteille Facebooissa

Työkavereiden ja yhteistyökumppaneiden lisääminen kaveriksi Facebookissa on nykyään tavallista. Ystävien kanssa vietettyjen hauskojen hetkien jakaminen on mukavaa, mutta voi olla, ettet ole varma, mikä kaikki on soveliasta. Etenkin jos alasi on konservatiivinen, joka perjantaiset after work -kuvat voivat herättää supinaa selän takana.

Luo siis oma lista työelämästä tutuille ihmisille. Piilota heiltä ainakin kuvat aamuöisestä tanssimaratonista, mutta mielellään myös osa kevyemmän sarjan juhlimiskuvista.

Muista kuitenkin, että omaa elämää ei kannata piilotella täysin, sekin saattaa antaa omituisen kuvan. Laita kaikkien kavereiden näkyviin siis jotain vapaa-aikaasi liittyvää.

2. Osoita kiinnostusta alaasi kohtaan

Jaa Facebookissa säännöllisin väliajoin työhösi liittyviä linkkejä lehtiartikkeleihin ja kirjoita mielipiteitä ajankohtaisista asioista työssäsi. Nämä voit jakaa joko kaikille kavereillesi, tai pelkästään tuttavillesi työelämästä. Näin tuttavasi, pomosi ja ehkä asiakkaasikin huomaavat, että olet kiinnostunut alastasi muunkin kuin palkan vuoksi

3. Liity ryhmiin, jotka liittyvät työhösi

Facebook pursuaa ryhmiä. Osa niistä on harrastuksiin ja vapaa-aikaan liittyviä, osa puhtaasti työelämään. Olemalla aktiivinen näissä ryhmissä, teet nimesi tunnetuksi ja saat näkyvyyttä ammattitaidollesi. Ole kärsivällinen, kun etsit sinulle sopivinta ryhmää. Et välttämättä löydä heti sopivaa, mutta Facebookin helppous onkin se, että voit jatkuvasti liittyä uusiin ryhmiin ja erota vanhoista.

4. Hyödynnä Instagram

Instagramissa voit esitellä töitäsi helposti ja nopeasti. Lisäksi sen yksi suurimmista hyödyistä on se, että voit jakaa saman kuvan yhdellä klikkauksella useille kanaville.

Muista käyttää osuvia hashtageja, jotta myös tuntemattomat löytävät kuvasi ja varmista, että profiilissasi linkki muihin some-kanaviin, joita käytät.

5. Muista LinkedIn

Älä jätä LinkedIn-profiilisia unohduksiin. Kolme vuotta sitten päivitetty ansioluettelo ei pelkästään näytä huonolta, vaan antaa väärän kuvan sinusta. Nopeasti muuttuvassa työelämässä se, mitä olet tehnyt kolme vuotta sitten, ei välttämättä vastaa lainkaan todellisuutta tämän hetken työtilanteestasi.

6. Hyödynnä kontaktisi

Älä jätä kollegoitasi ja muita työelämän tuttaviasivain roikkumaan kaverilistallesi. Tykkää heidän kuvistaan, kysele kuulumisia, kommentoi päivityksiä. Näin pidät nimesi heidän mielessään ja mielenkiintoisten työmahdollisuuksien ilmaantuessa olet varmemmin jo valmiiksi tuttu rekrytoijalle tai asiakkaalle.

 Lähde: Glamour.com

Lue myös:

    Uusimmat