Mainos

Kuusenherkkusienet syytä jättää metsään

Metsäsienten syöminen on yleisesti ottaen Suomessa turvallista. Vain kuusenherkkusientä on syytä välttää, kertoo Kansanterveyslaitoksen ja Suomen ympäristökeskuksen tuore tutkimus.

Virastot selvittivät 12:n Etelä-Suomessa kasvavan ja yleisesti syödyn sienilajin kivennäis- ja hivenainepitoisuuksia. Keskimäärin pitoisuudet olivat sienissä pieniä.

Ainoastaan kuusenherkkusienen syömistä ei suositella sen sisältämien suurten hopea- ja elohopeapitoisuuksien takia. Lisäksi kangastattia kannattaa käyttää vain pieniä määriä ja enintään 0,6 kiloa viikossa, sillä sienessä on paljon rautaa.

Tutkimuksessa olivat mukana myös kantarelli, korvasieni, lampaankääpä, mustatorvisieni, orakkaat, punikkitatit, rouskut, suppilovahvero ja ukonsieni. Niitä voi kivennäis- ja hivenainepitoisuuksien puolesta syödä säännöllisesti ja turvallisesti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.