Mainos

Kuusamon äidit joutumassa synnytysmatkalle Ouluun

Koillismaan äideillä on ensi vuonna edessään parinsadan kilometrin synnytysmatka Ouluun, mikäli Kuusamon terveyskeskuksen synnytystoiminta lopetetaan. Parhaillaan Suomessa suunnitellaan paikallissairaalaverkon uudelleenjärjestelyjä.

Vaikka Kuusamon terveyskeskuksen synnytysten määrä on vähitellen laskenut, syntyi viime vuonna terveyskeskuksessa vielä liki 250 lasta. Jos synnytystoiminta Kuusamossa loppuu, on äideillä edessä yli 200 kilometrin matka Ouluun.

"Nyt kun meillä on aluekeskustyö täällä alueella voimakkaasti käynnissä niin tämähän romuttuu, kun me elämän alkupäästä aloitetaan , kritisoi osastonhoitaja Liisa Siikaluoma.

Samalla kun synnytysosastolla ajatellaan elämän alkupäätä, joutuu Kuusamon perusturvajohtaja keskittämään ajatuksensa yhä enemmän elämän loppupäähän.

"Ne haasteet, joita meillä on, on erityisesti vanhustenhuollon alueella. Siihen me joudutaan joka tapauksessa satsaamaan lisää , sanoo perusturvajohtaja Hannu Kallunki Kuusamon kaupungista.

Kuusamon perusturvabudjetin raamissa on nyt miljoonan euron aukko.

"Pelkästään synnytystoiminnan mahdollinen lopettaminen vaikuttaa muuhun erikoissairaanhoidon sisältöön ja tasoon täällä. Se joudutaan arvioimaan uudelleen ja toki muutenkin palvelutarjonta. Sitä joudutaan katsomaan, mihin kaikkeen me jatkossa pystymme."

Synnytystoiminnan lakkauttamisen lasketaan tuovan 300 000 euron säästön.

Kuusamo ei liene ainoa paikka, missä terveyspalveluista lähiaikoina keskustellaan. Koko vanhan 14 sairaalan aluesairaalaverkon osalta mietitään parhaillaan uudellenjärjestelyjä eri puolilla Suomea.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 14.10.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.