Kuuntele halujasi – 18 hyvää syytä seksiin!

Seksin harrastamiseen on lukuisia hyviä syitä. Tässä niistä muutamia – hyvin perusteltuina.

Seksillä on todettu olevan paljon terveyshyötyjä sen lisäksi, että hyvänolon tunteet ovat tärkeä osa vällyjen välissä vietettyjä hetkiä. Ota selvää, miten voit jatkossa perustella seksin harrastamisen tärkeyttä!

1. Miehen sydän

Queensin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan miehillä, jotka harrastavat seksiä kolme kertaa viikossa tai useammin on jopa puolet pienempi sydänkohtausriski. Saman tutkimuksen mukaan säännöllisesti vällyjen välissä viihtyvillä on myös suurempi todennäköisyys selvitä sydänkohtauksesta!

2. Painonpudotus

30 minuuttia pedissä polttaa 200 kaloria. Hauskempaa kuin kuntopyöräily!

3. Uni

Lakanoissa pyöriskely ennen uneen vaipumista vapauttaa endorfiineja, jotka auttavat saamaan unta.

4. Seksiä, ei flunssaa

Wilkein yliopiston tutkijat Pennsylvaniassa havaitsivat, että seksi kerran tai kaksi viikossa parantaa immuunijärjestelmän toimintaa merkittävästi. Hyvästi syysflunssa!

5. Hammashuolto

Siemenneste sisältää sinkkiä, kalsiumia ja muita mineraaleja, jotka estävät hammasmätää. Mitä siitä, että määrät ovat mikroskooppisia – tajusit kyllä idean!

6. "Ne" lihakset

Ei enää jatkuvia vessataukoja tv-sarjan aikana! Puuhailu pedissä kiinteyttää lantiopohjan lihaksia, jotka puolestaan tukevat kohtua, rakkoa ja suolta. Pidätyskyky paranee!

7. Vähemmän tuskaa

Orgasmin jälkeen kehosi suorastaan uiskentelee oksitosiinissa. Kuulostaa tieteelliseltä, mutta piikki oksitosiinin tuotannossa vapauttaa endorfiineja, jotka lievittävät niveltulehduksen ja kuukautisten aiheuttamia kipuja.

8. Säännöllisyyttä

Tutkijat Kolumbian ja Stanfordin yliopistoista havaitsivat, että ainakin kerran viikossa makuuhuoneessa hurjastelevilla naisilla on säännöllisempi kuukautiskierto kuin niillä, jotka ilottelevat pedissä vain harvoin.

9. Rentous

Ärtyisyys on pian historiaa!

– Tuntoaistin stimulointi rauhoittaa hermoja, kuvailee Evelyn Resh, kätilö ja Canyon Ranch -kylpylän terveyspalveluiden johtaja.

Kosketelkaa siis toisianne – se kannattaa.

10. Tee sitä nyt, saat sitä myöhemminkin

Käytä sitä tai menetät sen! Jos erotiikka maistuu nyt, pysyy se todennäköisesti osana elämääsi myöhemminkin.

– Mitä enemmän seksiä harrastaa, sitä todennäköisemmin testosteronin tuotanto jatkuu. Testosteroni on yksi hormoneista, joka vastaa seksuaalisesta halukkuudesta, Michele Weiner Davis, avioliittoterapeutti ja kirjailija toteaa.

11. Stressi pois

Ärsyttää? Voisit räjähtää? Pää punaisena huutamisen sijaan ääntele sängyssä. Seksi laukaisee jännitystä.

12. Unohda itsesi ja villiinny

Omassa turvallisessa pedissä voi ilmaista pelottaviakin tunteita. Ole aggressiivinen ja dominoi!

13. Itsetuntoa

Tunne voimasi.

– Kun asiat sujuvat sängyssä ja tyydytät kumppanisi, tunnet itsesi varmemmaksi ja voimakkaammaksi myös muilla elämän osa-alueilla, havainnollistaa Sandor Gardos, filosofian tohtori, seksiterapeutti ja MyPleasure.com -sivuston perustaja.

14. Syöpää estämässä

Auta ukkoasi! The Journal of the American Medical Associationin mukaan enemmän ejakulaatiota on parempi: se kun estää eturauhassyövän syntyä.

15. Onnellisuus

Seksi tekee onnellisemmaksi kuin raha – ainakin, jos uskomme the National Bureau of Economic Researchin tutkimusta. Säännöllistä makuuhuonemeininkiä sisältävä avioliitto teki tutkimuksen mukaan yhtä onnelliseksi kuin ylimääräinen $100,000 vuositulo!

16. Ikääntymiselle stoppi

Skippaa Botoxit! Neurofysiologi ja lääketieteen tohtori David Weeks toteaa kirjassaan aktiivisen seksielämän hidastavan ikääntymistä. Tunne siis itsesi nuoreksi makuuhuoneessa.

17. Vauvoja!

Vauva ei tahdo syntyä? Synnytyksen voi laukaista sillä, mikä sen aloittikin.

– Siemenneste sisältää prostaglandiineja. Kun ne ovat tekemisissä kohdunkaulan kanssa, se laajenee, ja synnytys voi käynnistyä, Evelyn Resh sanoo.

18. Koska se on kivaa!

Seksi on hauskaa ja nautinnollista. Parisuhteessa se lähentää puolisoita toisiinsa, luo lämpöä ja syventää rakkautta.


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja