Kuumavireinen Juhamatti Aaltonen kriittisenä – "Minun täytyy antaa jotain takaisin"

Röglen SHL-joukkueen suomalaistaituri Juhamatti Aaltonen on alkanut virittäytyä iskuun. Ja mikä makoisampaa: artistihyökkääjän vire on seuraavassa testissä jo tänä iltana, kun Rögle kohtaa etukäteen ajateltuna jännittävässä kamppailussa Brynäsin.

C Moren lokakuun SHL-ottelut:
to 19.10. klo 19:50
Brynäs IF - Rögle BK 
la 21.10. klo 18:50
Brynäs IF - Mora IK 
to 26.10. klo 19:50
Linköpings HC - Rögle BK 
la 28.10. klo 18:50
Skellefteå AIK - Djurgårdens IF

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti!

C Moren näyttämää koitosta isännöivä Brynäs majailee sarjataulukon sijalla 11, kun taas Rögle on pari pykälää alempana 13:ntena. 

Kummallakin orkesterilla on allaan iso voitto: Brynäs päihitti lauantaina Skellefteån, joka on tätä nykyä SHL:n viidennellä sijalla, kun taas Rögle nujersi tiistaina sarjakärki Färjestadin.

Aaltonen iski 5–2-voitossa Färjestadia vastaan voittomaalin ja syötti joukkueensa neljännen osuman. Moni – muiden muassa Aftonbladet-lehti – rankkasi suomalaisen koko ottelun ykköstähdeksi. 

– Odotan itseltäni paljon, ja he (joukkueessa) odottavat minulta myös. Kun pelaa paljon suuressa roolissa, täytyy antaa jotain joukkueelle takaisin, Aaltonen sanoi Aftonbladetin mukaan.

Suomalainen on ainakin toistaiseksi monttunsa selättänyt, sillä hän ei mahtunut pari viikkoa sitten lainkaan kokoonpanoon Karlskronaa vastaan. Kauden seitsemässä pelissä tehot 2+5=7 nakuttanut Aaltonen ei silti nykyiseen tyydy, kun mietitään hänen kokonaispanostaan.

– Voin yhä olla paljon parempi. Minulla jää vielä vähän vajaaksi puolustussuuntaan, ja minun täytyy tehdä sen suhteen kovasti töitä. Minulla on hyökkäykselliset taidot, mutta emme pysty dominoimaan jokaista ottelua. Meidän täytyy pelata hyvin puolustussuuntaan – kaikkien meidän. Minun täytyy olla parempi ja auttaa joukkuetta siinä, taituri ruoski.

Aaltosen mukaan puolustussuuntaan parantaminen ei ole kuitenkaan vaikeaa.

– Teen joka päivä töitä. Katson videoita ja kysyn, mitä tehdä erilaisissa tilanteissa. Se ei ole vaikeaa. Kaikessa on kyse asenteesta. Täytyy vain toimia sen mukaisesti. Jos meillä ei ole kiekkoa, täytyy mennä kohti omaa maalia.

Se, omaa maalia kohti meneminen, voi tulla tänään kyseeseen myös, kun Brynäsin hyökkääjä Juuso Ikonen viilettää jäällä. Kuuteen ottelussa pinnat 2+1=3 kirjauttanut Ikonen on joukkueensa ainoa suomalaispelaaja.

Röglen riveihin lukeutuu Aaltosen ohella maalivahti Ville Kolppanen, mutta hän on yhä aivotärähdyksen johdosta sivussa.

Suora lähetys Brynäs–Rögle-ottelusta alkaa C More Sport 1 -kanavalla ja cmore.fisuoratoistopalvelussa kello 19.50.

Lue myös:

    Uusimmat