Kuulo- ja näkövammaisen raiskanneelle yli kahden vuoden tuomio

Helsingin Tapanilassa kuulo- ja näkövammaisen marraskuussa raiskannut mies on saanut yli kahden vuoden tuomion.

Oikeuden mukaan mies oli tarkkaillut näkövammaista naista jo Helsingin rautatieasemalla, lyöttäytynyt naisen seuraan ja seurannut tätä hänen kotipihalleen saakka. Oikeuden mukaan mies oli tarttunut naiseen ja suudellut tätä vasten naisen tahtoa. Näkönsä vuoksi nainen palasi katulamppujen valaisemalle tielle ja jatkoi matkaansa.

Hieman edempänä mies veti naisen ranteesta metsään ja raiskasi naisen tämän rimpuilusta ja vastustelusta huolimatta.

Ahmed Nadim Khalil Al-Gandog, 26, tuomittiin kahden vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistukseen raiskauksesta. Lisäksi hän joutui korvaamaan uhrille 7700 euron korvaukset. Mies itse kiisti teon, mutta oikeuden mukaan syyllisyydestä ei jäänyt varteenotettavaa epäilyä.

Poliisi nosti esiin

Tapanilan raiskaus oli yksi kolmesta Helsingin poliisin esiin nostamasta raiskauksesta, jossa tekijäksi epäiltiin turvapaikanhakijaa. Raiskaustuomio Tapanilan jutussa annettiin perjantaina.

Asiantuntijoiden mukaan turvapaikanhakijat näyttävät olevan tällä hetkellä yliedustettuina raiskaustilastoissa.

Jos turvapaikanhakijoiden määräksi arvioidaan noin 30 000, noin yksi 3 000 turvapaikanhakijasta on ollut epäiltynä raiskauksesta. Suomalaistaustaisilla luku oli viime vuonna suunnilleen 1:10 000:een.

Tilastoja vinouttaa muun muassa se, että turvapaikanhakijoissa on paljon nuoria miehiä ja vähän vanhoja naisia. Joukossa on myös suhteellisesti enemmän vähäosaisuutta, joka on yksi rikollisuuden riskitekijöistä.

Tapanilan raiskaustuomiosta uutisoivat aiemmin useat eri mediat. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja