Kuuhulluuden uusi muoto? "Lento ei mihinkään” myytiin loppuun parissa minuutissa – täkynä erityinen ilmiö

Lentoyhtiö Qantas on tehnyt tarjouksen, jota moni ei ole pystynyt vastustamaan.

Matkailunnälkäisille Australian asukkaille nimittäin tarjottiin ”lentoa ei mihinkään”. Kyseinen lento myytiin loppuun ennätysajassa, tarkalleen ottaen 2 minuutissa ja 30 sekunnissa, kirjoittaa uutiskanava CNN.

Lento ei todellakaan varsinaisesti matkusta mihinkään tiettyyn määränpäähän, mutta siinä on koukuttava houkutustekijä: Lennolle osallistuvat pääsevät nimittäin ihailemaan toukokuun lopussa näkyvää superkuuta ja kuunpimennystä komeasti yläilmoista käsin. Lentokoneeksi on valittu Boeing 787 Dreamliner, jonka isot ikkunat mahdollistavat paremmin superkuun ihailun. Kolmetuntisen lennon päätteeksi matkustajat palaavat takaisin lähtökentälle Sydneyyn.

0:37
Superkuusta otettua kuvaa viime vuodelta.

Superkuu-lennon liput maksoivat reilusta 300 eurosta aina noin 950 euroon asti istumapaikasta riippuen.Lennolla on myös mukana tähtitieteilijä luennoimassa avaruuden ilmiöistä.

Kun Kuu on täydenkuun aikaan kiertoradallaan Maata lähimmässä mahdollisissa pisteessä, sanotaan sitä superkuuksi. Tällöin Kuu näkyy maahan ainakin teoreettisesti komeimmillaan. Samaan aikaan näkyvä kuunpimennys on puolestaan tämän vuoden ainoa täydellinen kuunpimennys ja se näkyy Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja joillakin Tyynenmeren alueilla sekä Yhdysvaltain länsirannikolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja