Kuubalainen ananaskana"pollo con pina"(6 hengelle) ja mojito 29.12.2001

Toimittaja Ari Malmberg

Kuubalainen ananaskana(6 hengelle) Pollo con pina


6 broilerin rintaleikettä tai fileetä
2 rkl limen mehua
1 tl suolaa
mustapippuria

3 rkl oliiviöljyä
1 hienonnettu sipuli
2 hienonnettua valkosipulin kynttä
1 prk tomaattimurskaa
1 dl rusinoita
3 rkl rommia
chiliä
2 prk (500g) ananasmurskaa
1 prk ananasrenkaita

1. Marinoi broileripaloja limen mehussa, suolassa ja pippurissa noin puoli tuntia.
2. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja paista broileripalat kauniin ruskeiksi. Pane broilerit sivuun lautaselle.
3. Laita pannulle sipuli, valkosipuli ja kuullota niitä hetki. Lisää broileripalat takaisin pannulle.
4. Paista hetki pannulla miedolla lämmöllä.
5. Lisää sitten tomaattimurska, rusinat, rommi, chili ja ananasmurska. Lisää tarvittaessa vettä. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Tarkista broilerin kypsyys.
6. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
7. Koristele ruoka ananasrenkailla. Tarjoa kuubalaista kanaa keitetyn riisin, vihreän salaatin ja mojiton kera. Taustalla saa soida salsa...

Mojito


1 tl sokeria
2 cl limetin mehua
tuoretta minttua
4 cl vaaleaa rommia
soodavettä

1. Sekoita sokeri ja limetin mehu.
2. Murskaa tuoretta minttua sekaan.
3. Täytä lasi jäillä.
4. Lopuksi lisää rommi ja soodavesi.
5. Sekoita ja koristele mintunlehdillä.

Lue myös:

    Uusimmat