Kurt Cobainin kuolemasta 20 vuotta – muistatko nämä kuvat?

Kurt Cobainin kuoleman vuosipäivä on herättänyt lukuisat ihmiset ympäri maailman muistelemaan traagisesti menehtynyttä rokkaria.

Legendaarisen grungebändin Nirvanan laulaja Kurt Cobain kuoli tasan 20 vuotta sitten. Sähkömies löysi hänet kuolleena asunnostaan 8. elokuuta 1994, mutta hänen uskotaan kuolleen kolme päivää aikaisemmin.

Cobain oli ottanut yliannostuksen heroiinia ja ampunut itseään suuhun. Hän kuoli muusikoiden ja näyttelijöiden keskuudessa surullisen kuuluisassa 27 vuoden iässä.

Asunnosta löytyi itsemurhaviesti, joka oli osoitettu Cobainin lapsuudenajan mielikuvitusystävälle. Siinä oli myös lainaus "On parempi palaa loppuun kuin hiipua pois" (engl. It's better to burn out than to fade away) Neil Youngin kappaleesta Hey Hey, My, My (Out Of The Blue).

Cobain perusti Nirvanan vuonna 1987 yhdessä basisti Krist Novoselicin kanssa. Suurimman suosion bändi saavutti 1990-luvulla, jolloin rumpaliksi vakiintui nykyään Foo Fightersista tunnettu Dave Grohl.

Suomessa Nirvana esiintyi kerran, vuonna 1992 Turun Ruisrockissa.

Cobain meni naimisiin rokkaripuolisonsa Courtney Loven kanssa helmikuussa 1992 ja parin tytär Francis Bean Cobain syntyi saman vuoden syksynä. Pari tunnettiin päihteiden käytöstään, ja Love myönsikin Vanity Fairin haastattelussa käyttäneensä heroiinia raskaana ollessaan. Francis huostaanotettiin heti syntymän jälkeen, ja palautettiin vanhemmilleen vasta 1,5-vuotiaana. Tämän jälkeen tyttö nähtiinkin vanhempiensa kanssa milloin missäkin, esimerkiksi MTV Music Awards -gaalassa.

Cobainin kuolemasta liikkuu edelleen salaliittoteorioita, ja sitä yritetään aika ajoin saada uudelleen käsittelyyn. Yhden teorian mukaan kuoleman takana oli Courtney Love.

Monet Nirvanasta ja etenkin Cobainista otetut kuvat ovat jääneet elämään, ja niistä on teetetty esimerkiksi lukuisia julisteita. Myös menot Cobainin vaatekappaleet ja aurinkolasit ovat nousseet ikoniseen asemaan. Cobainin tyylin vaikutuksen näkyvät edelleen muotitrendeissä.

Katso kuvagalleria edesmenneestä rokkarista.

Lue myös:

    Uusimmat