Kurpitsasta on moneksi – näin sisustat sen avulla

Syksyn kurpitsasato on kypsynyt ja kaupat sekä puutarhat myyvät erilaisia upean värisiä sekä kokoisia vihanneksia. Perinteisen lyhdyn lisäksi kurpitsasta saa muokattua muita vuodenaikaan sopivia koristeita.

Kokeile kurpitsan käyttämistä tänä vuonna perinteistä poiketen. Pieniä kurpitsoita voi hyödyntää esimerkiksi kattauksessa koristeena ja kirjoittaa kunkin ruokailijan nimen kurpitsaan joko permanenttitussilla tai sitten kiinnittämällä erillisen nimilapun oranssiposkiseen vihannekseen kiinni.

Kurpitsa toimii hienona lyhtynä mutta myös telineenä pitkille kynttilöille. Tee pienikokoisen kurpitsan keskelle reikä esimerkiksi kuorimaveitsen tai muun terävän veitsen avulla ja upota siihen kynttilä. Etenkin valkoiset kynttilät sopivat hyvin vihreiden, keltaisten ja oranssien kurpitsojen kanssa.

Isosta kurpitsasta voi helposti loihtia kattauksen keskipisteen. Leikkaa kurpitsasta yläosa irti ja kaiverra sisään juomalasin mentävä aukko. Asettele syksyinen kimppu lasiin ja saat tuoreille leikkokukille persoonallisen maljakon.

Lähde: Real Simple

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja