Kurkistus Yölinnun keikkabussiin: Faneilta kiellettyä aluetta - kuvat

Supersuosittu Yölintu esiintyi perjantaina Iskelmä festivaaleilla Himoksella.

Yhtyeen kitaristi ja toinen perustajajäsen Matti Silmu esitteli keikan jälkeen MTV3.fille Yölinnun keikkabussia.

- Täällä vietetään vuoden aikana sellaiset 50 000 kilometriä. Aika paljon kuljemme omilla autoilla, Silmu selittää.

Noin sata keikkaa vuodessa tekevän bändin bussista löytyy viihdykkeitä pitkien ajomatkojen varalle. Bussin keskiosassa sijaitsee niin sanottu olohuone, eli kaksi nojatuolia, taulutelevisio ja kokelma dvd-elokuvia, sekä pieni keittiö, jonka varustukseen kuuluu muun muassa mikro ja leipägrilli.

– Ei täällä kyllä mitään ruokaa koskaan tehdä, Matti Silmu nauraa.

Hän tunnustaa, että bussi on MTV3.fin vierailuhetkellä juuri siivottu. Normaalisti bussista saattaa löytyä esimerkiksi faneilta saatuja lahjoja.

Simo (Silmu) saa aika paljon kaikkea, nalleja ja valokuvia ja kirjeitä ja sellaista.

Silmu kertoo, että välillä fanit pyrkivät idoleidensa perässä myös keikkabussiin. Linjana kuitenkin on, että bussi on bändin pyhää aluetta - kuten monien muidenkin yhtyeiden kohdalla.

– Meillä on aika tiukka ovivahti. Tämä on kuitenkin meidän omaa aluetta, Silmu selittää.

Bussin takaosasta löytyvät makuupaikat päivä- tai yöunia varten.

– Täällä on tällaiset tunnelmalliset purppurat samettiverhot, Silmu vitsailee.

Vaikka vuonna 2006 hankitulla bussilla on ehditty ajaa jo satoja tuhansia kilometrejä, ei mitään sen suurempia onnettomuuksia tai vahinkoja ole sattunut. Yhden tapauksen hän tosin muistaa.

– Vuosi sitten uutisoitiin isosti, että nosturiauto on törmännyt Yölinnun keikkabussiin Jyväskylässä. Totuus oli, että bussin kyljessä oli sokeripalan kokoinen naarmu. Kaikki soittelivat ja laittoivat viestiä, että oletteko kunnossa. Olimme vielä bändin kanssa hotellissa silloin, kun kolari tapahtui, Silmu nauraa.

Hän kertoo, että bändillä on nyt pitkästä aikaa poikkeuksellisen hyvä yhteishenki. Yölinnun basisti, rumpali ja soolokitaristi menivät vaihtoon reilu vuosi sitten, kun edelliset jäsenet päättivät jättää yhtyeen samaan aikaan.

Bändiläisten lähteminen oli jatkoa vaikealle edelliselle vuodelle, jonka aikana laulaja Simo Silmun oli uutisoitu esiintyneen humalassa keikoilla. Lisäksi syksyllä 2012 bändi perui keikkojaan Simon sairausloman ja katkaisuhoidon takia.

– Onhan tässä puhuttu paljon Yölinnun suosion laskusta. En tiedä, onko sellaista oikeasti ollut, mutta totuus on, että ilman uusia bändin jätkiä ja levy-yhtiömme Warnerin tukea tämä olisi varmaankin kaatunut. Nyt menee kuitenkin hyvin, mistä olemme todella kiitollisia Warner Musicille, Matti Silmu myöntää.

Ainakaan Iskelmä festivaalien keikalla perjantaina suosion hiipumisesta ei ollut tietoakaan. Sankka joukko yleisöä oli kokoontunut lavan eteen aurinkoisessa säässä ja he huusivat kilpaan Simon nimeä.

(MTV3 - KATI PUKKI)

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja