KuPS nöyryytti Jazzia

Yrjö Happonen oli pääroolissa, kun KuPS murskasi Porin Jazzin 7-1 (2-0) jalkapalloliigan häntäpään ottelussa sunnuntaina Kuopiossa. Oikealla laidalla hyökännyt Happonen teki yhden osuman ja syötti kolme maalia.

-Joskus MyPan vuosina onnistuin yhtä hyvin, muisteli ottelun sankari.

Peli oli yksipuolista KuPS:n näytöstä. Varamiehisenä loukkaantumisten ja Vasile Marchisin pelikiellon vuoksi esiintynyt Jazz putosi toisella jaksolla täysin keltapaitojen kyydistä.

Happonen syötti kaksi ensimmäistä maalia avausjaksolla. Hän antoi vapaapotkun lähes kulmalipulta, ja Janne Savolainen tykitti pallon verkon perukoille 1-0.

Marco Pogiolin tekemään 2-0-maaliin Happonen antoi mainion keskityksen päätyrajalta. Marco sai irtopallon haltuunsa ja sijoitti pelivälineen harhautusten jälkeen maaliin. Tilanteen avasi hyvällä ristipallollaan Kristian Kunnas. Viime viikolla Helsingistä vuokratulla keskikenttäpelaajalla oli kaksi maalintekopaikkaa ensi jaksolla.
Jazzin maalivahti Tomi Niemi peitti ensimmäisen, ja toisessa pusku meni hiukan ohi maalin.

Happonen nosti taitavasti 3-0 toisen jakson alussa. Vastaan tullut Niemi yritti turhaan kurottaa palloon, joka leijui väistämättä verkkoon.

-Kukaan ei tullut estämään, ja siitä oli helppo tehdä maali. Sain meidän maalivahtivalmentajalta Pekka Hiedalta vinkin, että Niemi lyhyenä maalivahtina ennakoi tuollaisissa tilanteissa, Happonen kertasi.

Jazzin kokoonpanovaikeudet jatkuivat Kuopiossa. Porilaisjoukkue menetti avausjaksolla keskuspuolustuksesta kokeneen Juha Riipan, joka poistui kentältä 15. minuutilla pohkeensa loukanneena. Toisella jaksolla vääntyi Jani Raukon polvi, joten Jazzin sairaslista piteni jälleen.