Mainos

Kuparivarkaudesta syytetyt oikeudessa: ”Harrastimme vain seksiä”

Mies ja nainen saivat syytteen viime keväisestä kuparivarkauden yrityksestä. Oikeudessa pariskunta kiisti olleensa purkutuomion saaneessa liikekiinteistössä Espoon Tapiolassa varastamassa. He selittivät harrastaneensa lämmönjakohuoneessa seksiä.

Juttua puitiin Espoon käräjäoikeudessa huhtikuussa. Syytteen mukaan 45-vuotias mies ja 54-vuotias nainen yrittivät varastaa Revontulentien 1-kiinteistöstä kuparia. Nyttemin Tapiolantien ja Revontulentien risteyksessä sijaitseva vanha liikekiinteistö on purettu ja paikalle rakennetaan kerrostaloa.

Lukko oli murrettu aiemmin ja tekopäivänä huhtikuussa 2013 kaksikko oli mennyt autotallin lämmönjakohuoneeseen ja irrottaneet kuparia pihdeillä.

Teko jäi yritykseksi, kun YIT Oy:n työntekijä sattui paikalle tarkastuskierrokselle. Vastaava mestari oli kuullut ääniä ja meni koputtamaan lämmönjakohuoneen ovelle. Muutamien minuuttien jälkeen mies ja nainen olivat tulleet huoneesta. Miehellä oli kassi ja nainen oli nostellut housujaan.

Parivaljakko selitti, etteivät he olleet varastamassa mitään ja vaan harrastamassa seksiä, koska heillä ei tuolloin ollut asuntoa.

Selitys ei kelvannut

Espoon käräjäoikeus antoi päätöksen perjantaina.

Oikeus ei selitystä uskonut, koska autohallin katosta ja lämmönjakohuoneesta oli irrotettu kuparikaapelia ja vesijohtoputkia. Niitä oli pinottu kasoihin. Lisäksi miehellä oli mukanaan iso kassi.

Kaksikko tuomittiin myös Karapellontien Agan kiinteistöllä tapahtuneesta varkaudesta. Tyhjän toimitilan katolta vietiin 150-200 kiloa kuparilevyjä. Tuolloin mukana oli myös toinen nainen.

Mies sai 80 päivää vankeutta. 54-vuotias naiselle tuomittiin 45 tuntia yhdyskuntapalvelua ja Agan keikalla mukana olleen naisen osalta katsottiin, että varkaus voitiin liittää hänelle kesällä 2013 annettuun aiempaan kolmen kuukauden vankeustuomioon.

Korvauksia ei tuomittu, koska kuparilevyt saatiin takaisin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.