Kuopion kouluhyökkääjän kohteena oli koko luokka – näin poliisi kuvailee Joel Marinin kuulusteluja: ”Hän on antanut meille vastauksia”

4:13
Näin Kuopion kouluhyökkäjän kiinniotto eteni

Kuopion kouluhyökkääjä Joel Marin ei ollut yksittäisen henkilön perässä, vaan kohteena oli koko koululuokka, kertoo tutkinnanjohtaja Olli Töyräs.

– Tämänhetkinen näkemys on, ettei hän ollut tietyn henkilön perässä. Väkivalta kohdistui luokkahuoneeseen ja siinä oleviin henkilöihin, hän kertoo.

Miehen kohteista kertoi aiemmin Ilta-Sanomat.

Marin ei myöskään kulkenut luokasta luokkaan, vaan rikoksista pääosa tapahtui juuri tässä yksittäisessä luokassa. Luokkahuoneessa tapahtui muun muassa ukranalaisopiskelijan surma, jonka johdosta poliisi epäilee miestä murhasta.

Poliisi ei kommentoi miehen suhdetta kyseiseen luokkaan.

Mielentilaselvitystä pohditaan

Mies hyökkäsi koululuokkaan aseenaan sapeliksi kuvailtu suurehko teräase. Mies surmasi aseella yhden naisen ja haavoitti useita. Lisäksi hän sytytti tulipalon luokkahuoneessa. Poliisi ei kerro, miten mies oli päätynyt kyseisen aseen käyttöön.

Tekojen päätteeksi mies oli yrittänyt poistua kauppakeskuksesta. Poliisi otti tämän kiinni, ja ampui miestä kiinnioton yhteydessä. Mies sai sairaalahoitoa vaatineet vammat.

Poliisi ei kommentoi sitä mahdollisuutta, että mies määrättäisiin mielentilatutkimukseen jo ennen oikeudenkäyntiä. Poliisi ei vastaa tämän päättämisestä, vaan sitä voivat edistää vain miehen avustaja tai tapauksen syyttäjä. Töyrään mukaan osapuolet pohtivat tätäkin mahdollisuutta.

– Niin toimittiin muun muassa Turun puukotuksen kohdalla. En enempää kommentoi.

"Tiedämme vastauksia moneenkin kysymyksiin"

Miestä on kuulusteltu useita kertoja, ja häntä tullaan kuulustelemaan myös jatkossakin. Töyräs kuvailee kuulustelujen sujuneen asiaan nähden rauhallisissa ja asiallisissa merkeissä. Poliisi ei kuitenkaan halua avata kuulustelujen sisältöä, esimerkiksi miehen mahdollista motiivia.

– Ollaan päästy asiassa eteenpäin ja hän on antanut meille vastauksia. Mitä tulee vastauksiin, niitä en lähde kommentoimaan, hän sanoo.

– Meillä on kymmeniä kysymyksiä, kuten varmasti kaikilla, jotka tätä tapausta seuraavat. Niitä me hänen kanssaan olemme käyneet lävitse. Olen tyytyväinen esitutkinnan tämänhetkiseen tilanteeseen.

– Kyllä me tiedetään vastauksia moneenkin kysymyksiin, Töyräs toteaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja