Kuolleen miehen kasvot siirrettiin toiselle – leski sai koskettaa edesmenneen rakkaansa kasvoja

Kasvosiirre antoi tälle miehelle uuden elämän.

Lilly Ross joutui kokemaan jokaisen vaimon pahimman painajaisen, kun hänen aviomiehensä Calen “Rudy” Ross teki itsemurhan vuonna 2016. Tragediasta seurasi jotakin hyvääkin: Rudyn elimet lahjoitettiin niitä tarvitseville. Harvinaisen tapauksesta tekee se, että myös miehen kasvot lahjoitettiin, kertoo Washington Post.

Kasvot sai Andy Sandness. Hänellä on Rudyn kanssa paljon yhteistä. Heillä oli sama kasvojen rakenne, he olivat melkein saman ikäisiä ja heidän ihojensa väri oli samantapainen.

Myös surullisia yhteneväisyyksiä löytyi. Vuonna 2006 Sandness ampui itseään kasvoihin. Laukaus tuhosi miehen leuan ja suurimman osan kasvoista, mutta hän säilyi hengissä. Mies onnistuttiin pelastamaan leikkauksin, mutta Sandness eli elämäänsä piilossa kasvojen ulkonäön vuoksi. Koska nenästä jäi jäljelle vain reikä, Sandnessilla oli nenäproteesi, ja hänen suunsa oli vain pieni aukko kasvoissa.

Kasvojensiirtoleikkaus kesti lähes 60 tuntia, ja sitä teki yhdeksän kirurgia.

Jos video ei näy, katso se täällä.

– Näytät todella hyvältä, kyynelehtivä Ross kehui Sandnessia heidän tavatessaan.

Hän sai myös koskettaa edesmenneen miehensä kasvoja. Kohtaaminen tallentui leikkauksen tehneen Mayo Clinicin videolle.

Ross tunnusti arvanneensa, että aviomiehen kasvojen näkeminen tuntuu vaikealta. Hän kuitenkin halusi poikansa jonain päivänä näkevän, mitä isä on tehnyt muiden hyväksi. Kun Rudy kuoli, Ross oli vielä raskaana.

– En tiedä, miten voisin koskaan kiittää tarpeeksi siitä, mitä he minulle antoivat, Sandness kuvaa.

Siirteen jälkeen Sandnessin elämänlaatu on parantunut. Hän voi jälleen pureskella ruokaa, ja hän on alkanut taas käydä treffeillä. Töissä Sandness sai ylennyksen.

– Minut tekee erittäin onnelliseksi tieto siitä, että hän voi tehdä elämässään nyt sitä, mitä haluaa, Ross kommentoi.

Lähde: Washingtonpost.com, Facebook

***


Lue myös:

    Uusimmat