Kuolleen ex-NHL-hyökkääjän elimistöstä löytyi kokaiinia ja fentanyylia, vaimo järkyttyi ruumiinavauksen tuloksista – "Olin täysin shokissa"

Elokuussa menehtyneen jääkiekkoilija Jimmy Hayesin elimistöstä löytyi kokaiinia ja todella vahvoissa kipulääkkeissä käytettävää fentanyyliä. Hayesin vaimo Kristen Hayes kertoi asiasta Boston Globe -lehdelle.

Jääkiekkomaailma sai suru-uutisen Hayesin, 31, kuolemasta elokuussa. NHL:ssä kausina 2011-2018 kiekkoilleen hyökkääjän kuolinsyyt olivat pitkään hämärän peitossa, mutta nyt asiasta on saatu lisätietoja.

Edesmenneen kiekkoilijan vaimo Kristen Hayes kertoi Boston Globelle, että miehensä elimistöstä löytyi kokaiinia ja fentanyyliä. Ruumiinavauksen tulokset tulivat Kristen-vaimolle suurena järkytyksenä, kun kuolinsyyksi paljastui fentanyylin ja kokaiinin yhteisvaikutuksen aiheuttama akuutti myrkytys.

– Olin täysin shokissa. Olin niin varma, ettei sillä ole mitään tekemistä huumeiden kanssa. Luulin todella, että kyseessä oli sydänkohtaus tai mikä tahansa muu kuin huumeisiin liittyvä. Siinä ei ollut mitään järkeä, joten se oli vaikeaa, Kristen Hayes kertoo Boston Globen haastattelussa.

– Toivoin saavani erilaisen puhelun. Toivoin saavani jonkinlaista selvyyttä, mutta oli järkyttävää kuulla, että se johtui tuosta. Hän ei koskaan näyttänyt minkäänlaisia ongelmia kotona.

Hayesin isä Kevin Hayes Sr. ei ollut yhtä yllättynyt poikansa ruumiinavauksen tuloksista. Itsekin riippuvuuden kanssa paininut isä oli huomannut pojassaan muutoksen ennen tämän kuolemaa.

– Olen itsekin addikti. Olen ollut selvänä jo todella pitkään, mutta tiedän, kuinka vahvoja nämä aineet ovat. Olin järkyttynyt, kun tämä tapahtui, mutta sittemmin olen yhdistellyt asioita päässäni. Tiedän, mitä riippuvuus saa aikaan, isä Hayes kertoo.

– 16-17 kuukautta sitten näin pienen muutoksen Jimmyn käytöksessä. Sanoin hänelle, että luulen, että tässä saattaa nyt olla ongelma pillereiden kanssa. Hän oli ollut loukkaantuneena jonkin aikaa, ja uskoin hänen alkaneen ottaa särkylääkkeitä.

Hayes Sr. tarjosi auttavan kätensä pojalleen, johon tämä tovia myöhemmin tarttui.

– Hän soitti minulle kolme viikkoa myöhemmin ja sanoi olevansa koukussa noihin pillereihin. Hän sai apua ja oli jo matkalla kohti parantumista. Tai niin luulin.

Isä Hayes toivoo, että hänen poikansa traaginen tarina voi auttaa muita lääke- ja huumeriippuvuudesta kärsiviä kohtalontovereita.

– Toivon, että Jimmyn tarinan kertominen voi pelastaa jonkun elämän. Jos tämä voi säästää jonkun kivulta ja tuskalta, se on hienoa.

– Hän oli upea poika, joka teki kamalan virheen, ja se maksoi hänen henkensä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja