Kuolemansyytutkija: Putinia arvostellut liikemies tapettiin Lontoossa – kuolema oli lavastettu itsemurhaksi

9:12
Bellingcat-ryhmän jäsen kertoo tällä videolla sitä, miten verkosto onnistui selvittämään Sergei Skripalin myrkyttäjät. Britannian tiedustelupalvelun hyväksi työskennellyt entinen venäläinen sotilastiedustelija ja hänen tyttärensä myrkytettiin hermomyrkyllä maaliskuuta 2018 Englannissa. Muun muassa brittiläiset tiedusteluviranomaiset päätyivät sille kannalle, että Venäjän korkein johto tai jopa Vladimir Putin itse oli hyväksynyt hyökkäyksen.

Kuolinsyyntutkija on todennut, että Venäjän presidenttiä Vladimir Putnia kritisoineen Nikolai Glushkovin kuolema vuonna 2018 oli "ulkopuolisen aiheuttama".

Nikolai Glushkov, 68, löydettiin kuolleena kotoaan Lontoossa maaliskuussa 2018. Mediatietojen mukaan hänet löysi hänen tyttärensä. Glushkov oli ennen kuolemaansa kertonut pelkäävänsä henkensä puolesta.

Brittiläisen yleisradioyhtiön BBC:n mukaan nyt valmistuneen kuolemansyyn tutkinnan perustella todisteet viittaavat siihen, että kuolema oli vain lavastettu itsemurhaksi mutta todellisuudessa hänet oli tapettu kuristamalla.

Glushkov oli työskentellyt 1990-luvulla Venäjällä muun muassa lentoyhtiö Aeroflotissa. Hän pakeni Britanniaan, kun häntä syytettiin kavalluksesta. Glushkov kiisti kaikki häntä vastaan esitetyt syytteet.

Britannia myönsi Glushkoville poliittisen turvapaikan vuonna 2010.

Lontoossa Glushkovin kuolemaa on tutkinut terrorismin vastainen poliisi. Se ei ole vielä pidättänyt ketään murhasta eikä kertonut mahdollista syytä tekoon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja