Kuohkea maa-artisokkakeitto

  • 500 g maa-artisokkaa
  • 1-2 (100 g) sipulia
  • 1-2 (100 g) perunaa
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 1 dl valkoviiniä
  • suolaa, valkopippuria, muskottia
  • vettä
  • 50 g voita
  • 2 dl kermaa

Kuullota hienonnettu sipuli sekä valkosipulinkynsi ruokalusikallisessa voita. Lisää peruna ja pilkotut artisokat. Lisää valkoviini sekä vettä sen verran että artisokat peittyvät. Keitä kasvikset täysin pehmeiksi. Soseuta keitto ja halutessasi paseeraa ( purista siivilän läpi ). Lisää lopuksi kerma sekä loput voista. Mausta suolalla, pippurilla sekä raastetulla muskotilla. Vatkaa keitto kuohkeaksi sauvasekoittimella (jos haluat vähärasvaisemman keiton käytä maitoa). Voit tarjota keiton myös sellaisenaan leivän kera.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat