Mainos

Kuntavaalitko tylsät? Osataan sitä näissäkin piireissä

1:17

Kompastuiko Ville Niinistö (vihr.) Afganistaniin, saako Kittilä koskaan päätöksentekoaan järjestykseen? Millaisia isoja ja pieniä kohinoita kuntavaalien ympärillä on käyty? Tässä muutamia poimintoja:

Ville Niinistö kompasteli Afganistanin palautuksissa

Kokenut Niinistö teki niin sanotun amatöörimokan ja lähti sosiaalisessa mediassa levinneiden tietojen perässä arvostelemaan turvapaikanhakijoiden palautuksia Afganistaniin. Niinistö kertoi MTV:llä, että Afganistaniin olisi alkuviikosta palautettu useita perheitä, joissa oli lapsia. Sittemmin Niinistö pyysi Twitterissä anteeksi väärää tietoa. "Aina maltti, kun tilanne päällä", totesi Niinistö. Vaikuttaako väistyvän puheenjohtajan viime tingan kompurointi puolueelle ennakoituun vaalivoittoon?

Terhi Kiemunki ja kiihottaminen kansanryhmää vastaan sekoitti perussuomalasia Tampereella

Perussuomalaisista erotettu Terhi Kiemunki on aiheuttanut hämminkiä Pirkanmaalla. Kiemunki on saanut käräjäoikeudesta sakkotuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan islaminvastaisesta kirjoittelustaan. Hän on valittanut hovioikeuteen. Antoiko hänen ympärillään käyty kohina nostetta vai hylkäävätkö äänestäjät?

Paavo Väyrysen lista Terve Helsinki hämmentää

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen yrittää valtuustoon Helsingissä Terve Helsinki -liikkeen edustajana sitoutumattomana kristillisdemokraattien listalla. Liitto ei ollut taivaassa solmittu, sillä kävi ilmi, että Väyrysen vanavedessä listoilla oli rasistisia näkemyksiä esittäneitä ehdokkaita. Väyrynen on ilmoittanut tavoittelevansa Helsingin äänikuninkuutta. Miten mahtaa käydä?

Kittilän päätöksenteko seilaa kaaoksesta toiseen

Kittilän valtuustossa viime vuodet ovat kuluneet tapellessa. Matkan varrella päätöksenteko onkin osin halvaantunut. Ratkaisevatko vaalit pitkään jatkuneen umpisolmun vai jatketaanko riidellessä?

Tuusulassa kokoomus alkoi mitellä jäsentenvälisissä

Tuusulan paikallispolitiikka otti lopputalvesta jälleen kierroksia, kun kokoomus jätti kunnanhallituksen puheenjohtajan ja yhden valtuutetun pois ehdokaslistaltaan. Miten siis puolue menestyy, kun kaksi paikallisesti tunnettua ääniharavaa sai lähtöpassit jo ennen vaaleja? Riitaa on ollut muun muassa pormestarimallista. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.