Kuntaneuvottelut jatkuvat huomenna koronakriisin varjossa – Tehyn Rytkönen ehdottaa vuoden sopimusta tai neuvottelujen jatkamista koronaepidemian helpottamisen jälkeen

Viime torstaina keskeytyneet kunta-alan palkkaneuvottelut jatkuvat huomenna iltapäivällä.

Kuntatyönantaja on kutsunut osapuolet koolle klo 14. 

– Huomenna on tarkoitus katsoa, että onko edellytyksiä jatkaa. Kuntatyönantajien tavoitteena on edelleen yrittää saada aikaan sopimus, koska toimintaympäristö on muuttunut vain vaativampaan suuntaan, sanoo Kuntatyönantajien työmarkkinajohtaja Markku Jalonen MTV:n Uutisille.

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen on luottavainen, että sopimus saadaan jollakin aikataululla syntymään. Sopimuskausi päättyy maaliskuun lopussa. Rytkönen haluaa rauhoitella koronakriisistä huolestuneita kansalaisia.

– Suomalaiset hoidetaan. Siitä ei kannata stressata. Hoitajat tekevät työnsä ja siihen haluamme keskittyä. 

Rytkösen mukaan Tehy ei ole kuitenkaan valmis hyväksymään huonoa sopimusta painostuksen alla.

–Tehy ei työtaistele kriisitilanteessa. Sitten olisi viisasta jatkaa neuvotteluja kriisin jälkeen, mutta tässä tilanteessa olisi järkevää solmia vuoden mittainen sopimus, Rytkönen linjaa.

Nopeaa ratkaisua toivotaan

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön JUKO:n toiminnanjohtaja Maria Löfgren toivoo myös nopeaa ratkaisua kuntapöydästä. Löfgren ei innostu pääministeri Sanna Marinin (sd.) ajatuksesta, vaikeita palkkaneuvotteluja jatkettaisiin koronakriisin jälkeen. 

– Työrauhan lyöminen kiinni nyt olisi parempi kuin vasta sitten, kun pahin tilanne on hellittänyt, Löfgren sanoo. 

Koronatilanteen nopea heikkeneminen on vaikeuttanut entisestään kimurantteja kunta-alan neuvotteluja. Palkkojen lisäksi hiertoa ovat aiheuttaneet kilpailukykysopimukset ylimääräiset työtunnit. 


Lue myös:

    Uusimmat