Mainos

Kuntaliitto: Hallituksen näytettävä korttinsa

Hoitoalan ammattiliitot suunnittelevat mielenosoitusta huomiseksi, viime viikolla kariutuneet kunta-alan neuvottelut ovat edelleen pattitilanteessa. MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen sanoo, että hallituksen on aika puuttua asiaan.

Viime viikolla kariutuneet kunta-alan palkkaneuvottelut ovat edelleen pattitilanteessa.

Ammattiliitot Tehy ja Super eivät hyväksyneet työnantajapuolen tarjousta. Kuntatyönantajan mukaan viime viikon tarjous ei ole enää voimassa.

MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen sanoo, että hallituksen olisi aika puuttua tilanteeseen. Kietäväinen paheksuu sitä, että eduskuntavaaleissa poliitikot kävivät huutokauppaa kunta-alan palkoista vaikka ne eivät heille kuulukaan.

- Nyt olisi tärkeää pääministerin ja valtiovarainministerin kertoa, mitä valtion tarjous tarkoittaa. Tarkoittaako se vain terveydenhoitoalaa ja täyttiko kunta-alan työnantajan tarjous ne ehdot, mitä hallitusohjelmassa sovittiin, Kietäväinen kysyy.

-Viime keskiviikkona tehty tarjous ylitti kuntatalouden kipurajan. Lisäksi kun se yhden neuvotteluosapuolen taholta torjuttiin, on hyvin vaikeaa nähdä miten tästä mennään eteenpäin, sanoo Kietäväinen.

Hoitoalan ammattiliitot ovat suunnitelleet mielenosoitusta huomiseksi eduskunnan edustalle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.